Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

NASA anunţă două noi misiuni spre Venus

NASA anunţă două noi misiuni spre Venus
gazduire web create web design

Misiunile vor oferi „şansa de a investiga o planetă pe care nu am mai fost de mai bine de 30 de ani”. Venus este a doua planetă de la Soare şi cea mai fierbinte planetă din sistemul solar. Temperatură ajunge la suprafaţă până la 500 de grade Celsius.

 

 
Misiunile, care au primit fiecare câte o finanţare de 500 milioane dolari, urmează să fie lansate între 2028 şi 2030.

Administratorul NASA, Bill Nelson, a declarat că misiunile vor oferi „şansa de a investiga o planetă pe care nu am mai fost de mai bine de 30 de ani”.

Ultima sondă americană care a vizitat planeta a fost Magellan, în 1990. Alte misiuni, din Europa şi Japonia, au ajuns pe orbita planetei de atunci.

„Aceste două misiuni surori îşi propun să înţeleagă cum Venus a devenit o lume asemănătoare infernului, capabilă să topească plumbul la suprafaţă”, a spus Nelson.

Venus este a doua planetă de la Soare şi cea mai fierbinte planetă din sistemul solar, cu o temperatură la suprafaţă de 500 grade Celsius – suficient de mare pentru a topi plumbul.

Misiunea Davinci + (Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble gases, Chemistry, and Imaging) va observa atmosfera planetei pentru a obţine o perspectivă asupra modului în care aceasta s-a format şi a evoluat. De asemenea, va stabili dacă Venus a avut vreodată un ocean.

A doua misiune, Veritas (Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography, and Spectroscopy), va cartografia suprafaţa planetei pentru a-i înţelege istoria geologică şi va investiga modul în care s-a dezvoltat, atât de diferit faţă de Pământ.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *