Nagorno-Karabah: Ankara va controla împreună cu Moscova aplicarea acordului de încetare a focului

Nagorno-Karabah: Ankara va controla împreună cu Moscova aplicarea acordului de încetare a focului
gazduire web create web design

Turcia va monitoriza cu Rusia aplicarea rezoluţiei de încetare a focului în Nagorno Karabakh. Cele două ţări vor desfăşura activităţi de observare şi control prin intermediul unui centru comun. Marţi noapte, prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a semnat un acord cu liderii Azerbaidjanului şi Rusiei pentru a pune capăt conflictului militar.

 

urcia va monitoriza cu Rusia aplicarea rezoluţiei de încetare a focului în Nagorno Karabakh de la un centru comun de observare, a declarat preşedinţia turcă marţi (10 noiembrie) după o discuţie telefonică între Recep Tayyip Erdogan şi Vladimir Putin, notează Le Figaro.

În timpul acestei discuţii, Erdogan i-a spus lui Vladimir Putin că ”Turcia va desfăşura activităţi de observare şi control cu ​​Rusia, prin intermediul unui centru comun care va fi stabilit într-o locaţie aleasă de Azerbaidjan,” a declarat preşedinţia turcă într-un comunicat.

Rusia a început să desfăşoare trupe marţi în Nagorno-Karabah pentru a forma o forţă de menţinere a păcii.

Rusia intenţionează să trimită 1.960 de membri ai forţei de menţinere a păcii, 90 de transportoare blindate de personal şi 380 de alte vehicule în regiunea muntoasă, care a fost centrul unor lupte intense în ultima lună şi jumătate.

După şase săptămâni de lupte grele între forţele armene şi azere, marţi noapte, prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a semnat un acord cu liderii Azerbaidjanului şi Rusiei pentru a pune capăt conflictului militar.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *