Nadal şi Djokovici continuă cursa umăr la umăr la Roland Garros

Nadal şi Djokovici continuă cursa umăr la umăr la Roland Garros
gazduire web create web design

Novak Djokovici, principalul favorit, şi Rafael Nadal, favorit numărul 5, au trecut vineri în şaisprezecimile de finală ale Openului Franţei, rămânând în cursă pentru o potenţială confruntare faţă în faţă în sferturile de finală la Roland Garros.

 

 

 
Sârbul a fost primul care a trecut vineri cu 6-3, 6-3, 6-2, de slovenul Aljaz Bedene, pentru a se califica în turul al patrulea la Roland Garros, consolidându-şi şansele de a obţine cea de-a 21-a victorie de Grand Slam.

Numărul unu mondial, în vârstă de 35 de ani, care a stat pe teren mai puţin de două ore, va juca în continuare cu argentinianul Diego Schwartzmann, cap de serie numărul 15.

„Nu este posibil să joci perfect, ci să te străduieşti să joci aproape de perfecţiune”, a declarat Djokovici în interviul de pe teren.

„Vreau să joc jocul meu caracteristic, jocul meu agresiv. Nu este întotdeauna posibil, dar astăzi a fost foarte bine”.

Bedene, aflat pe locul 195 în lume după o pauză de opt luni şi o revenire în acţiune în martie, nu a fost să dea o replică lui Djokovici şi serviciilor sale aproape fără greşeală.

Aproape în acelaşi timp, Rafael Nadal l-a învins pe olandezul Botic van de Zandschulp, cap de serie 26, cu 6-3 6-2, 6-4, după două ore şi 13 minute de joc.

Nadal are 13 titluri la Roland Garros printre cele 21 de titluri de Grand Slam ale sale – cel mai mare număr de titluri la masculin. Spaniolul nu a mai reuşit să se impună anul trecut, când a fost învins în semifinale de Djokovici, viitorul campion.

Nadal îl va înfrunta în şaisprezecimi pe canadianul Felix Auger-Aliassime, al nouălea favorit, înainte de potenţiala confruntare în optimi, cu liderul mondial.

„Am avut şansa mea cu o minge de break pentru 5-0, apoi meciul s-a terminat, dar el a făcut un al doilea serviciu excelent”, a declarat Nadal pe teren.

„Apoi am făcut un game prost cu serviciul meu, iar el a început să joace agresiv şi am avut puţine emoţii înainte de a termina meciul. „A fost cel mai bun meci al meu din turneu timp de două seturi şi jumătate”.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *