Monopol Google pe piaţa italiană. Compania a fost sancţionată cu 100 milioane de euro de autoritatea pentru concurenţă

Monopol Google pe piaţa italiană. Compania a fost sancţionată cu 100 milioane de euro de autoritatea pentru concurenţă
gazduire web create web design

Autoritatea pentru concurenţă din Italia a anunţat că a amendat Google cu peste 100 de milioane de euro. Google a hotărât închiderea unei aplicaţii pentru smartphone, a unui companii care oferă servicii destinate vehiculelor electrice, relatează Reuters.

 

 
Autoritatea a declarat că Google, al cărui sistem de operare Android şi magazin de aplicaţii Google Play domină piaţa italiană, a abuzat de poziţia sa pe piaţă şi a blocat aplicaţia Enel X pentru utilizatorii de vehicule electrice.

Amenda de 102.084.433,91 euro este acordată pentru încălcarea articolului 102 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, care reglementează monopolurile şi problemele care implică restricţionarea concurenţei.

Italia a constatat că Google nu a permis Enel X Italia să dezvolte o versiune compatibilă cu Android Auto a aplicaţiei sale, JuicePass. JuicePass oferă servicii de reîncărcare a vehiculelor electrice, cum ar fi identificarea celei mai apropiate staţii de încărcare şi rezervarea unui spaţiu acolo.

„Refuzând interoperabilitatea Enel X Italia cu Android Auto, Google a limitat în mod nedrept posibilităţile utilizatorilor de a folosi aplicaţia Enel X Italia atunci când conduc şi reîncarcă un vehicul electric”, a declarat autoritatea.

„Prin urmare, Google şi-a favorizat propria aplicaţie Google Maps”, a adăugat autoritatea.

„Excluderea aplicaţiei Enel X Italia din Android Auto a avut loc acum doi ani şi, dacă ar continua, ar putea pune în pericol şansele Enel X Italia de a construi o bază solidă de utilizatori într-un moment de creştere semnificativă a vânzărilor de vehicule electrice”.

Acest lucru, a concluzionat autoritatea, a redus posibilităţile de alegere pentru consumatori şi a constituit un obstacol în calea progresului tehnologic care ar putea influenţa dezvoltarea mobilităţii electrice.

Ca urmare, autoritatea a declarat că a dispus companiei Google să pună la dispoziţia Enel X Italia şi altor dezvoltatori de aplicaţii instrumente de programare a aplicaţiilor care sunt interoperabile cu Android Auto, adăugând, în acelaşi timp, că va monitoriza situaţia printr-un expert independent cu care Google va fi obligat să coopereze.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *