Moneda digitală Diem, susţinută de Facebook, va fi lansată în acest an

Moneda digitală Diem, susţinută de Facebook, va fi lansată în acest an
gazduire web create web design

Asociaţia Diem, organizaţia non-profit din Elveţia care supraveghează dezvoltarea diem, îşi propune să lanseze un pilot cu o monedă digitală legată de dolarul SUA în 2021, potrivit unei persoane familiare cu această chestiune citată de CNBC.

 

 
Persoana, care a preferat să rămână anonimă, deoarece detaliile nu au fost încă făcute publice, a declarat că acest pilot va fi la scară mică, concentrându-se în mare parte pe tranzacţii între consumatori individuali. S-ar putea să apară şi o opţiune pentru utilizatori de a cumpăra bunuri şi achiziţii, a adăugat persoana respectivă. Cu toate acestea, nu există o dată confirmată pentru lansare şi, prin urmare, calendarul s-ar putea modifica.

Propus pentru prima dată în iunie 2019 cu numele „libra”, activul trebuia să fie o monedă universală legată de un coş de monede suverane precum dolarul SUA şi euro.

Dar după ce s-a confruntat cu o puternică opoziţie din partea autorităţilor de reglementare din întreaga lume, organizaţia care supraveghea proiectul a pierdut susţinători importanţi, inclusiv Visa şi Mastercard. În cele din urmă, grupul a optat mai multe „stablecoin” – active digitale legate de o valută sau de aur – precum şi pentru o criptomonedă multiplă.

Proiectul Diem a fost întâmpinat cu reţineri, având în vedere acoperirea Facebook, care avea 2,8 miliarde de utilizatori activi lunar în al patrulea trimestru al anului 2020. Bancherii centrali şi politicienii s-au temut că moneda ar putea ameninţa stabilitatea monetară şi ar putea permite spălarea banilor. Implicarea Facebook a generat, de asemenea, îngrijorări cu privire la modul în care ar fi protejată confidenţialitatea utilizatorilor.

Tehnologia diem „s-a schimbat dramatic în ultimul an şi jumătate, de la un blockchain naiv la un blockchain foarte sofisticat, care încearcă să răspundă la unele dintre întrebările autorităţilor de reglementare”, a declarat Ran Goldi, CEO Digital Assets Group, care construieşte infrastructura necesară pentru a permite comercianţilor să accepte diem ca metodă de plată.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *