ECONOMIE

Modificări la legea societăţilor: Firmele de apartament se vor înmulţi
gazduire web create web design

De mâine, vei putea fi acţionar unic în mai multe societăţi de tip SRL. În plus, în apartamentul tău vor putea fi înregistrate mai multe firme decât numărul de camere. Legea societăţilor va fi modificată duminică, odată cu intrarea în vigoare a unui act normativ publicat joi în Monitorul Oficial.

 

De mâine începând, vei putea fi asociat unic în mai multe societăţi cu răspundere limitată (SRL), fără restricţii. Măsura va fi valabilă atât pentru persoane fizice, cât şi persoane juridice. Până acum, legea societăţilor stabilea că o persoană fizică/companie nu poate fi asociat unic decât într-o singură SRL.

Tot de duminică va fi eliminată interdicţia ca în aceeaşi încăpere să aibă sediul social doar o singură societate. Asta înseamnă că într-un apartament vor putea fi înregistrate mai multe firme decât numărul de camere din acel imobil, la fel cum într-o garsonieră vor putea funcţiona şi 20 de societăţi comerciale, fără a mai exista restricţii cu privire la numărul de camere aferent imobilului.
Nu în ultimul rând, nu va mai fi nevoie de acordul vecinilor dacă la sediul social nu se desfăşoară activitate. Până acum, schimbarea destinaţiei imobilelor colective se putea face numai cu acordul scris al proprietarilor cu care spaţiul supus schimbării se învecina, pe plan orizontal şi vertical.
Legea nr. 102/2020 a fost publicată joi în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare duminică, la trei zile de la apariţie. Documentul conţine mai multe măsuri pentru simplificarea activităţii firmelor şi vine după ce ce a trecut de două prin Parlament şi a fost analizat de Curtea Constituţională.
administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *