gazduire web create web design

Mitică Popescu a murit. Marele actor avea 86 de ani

Mitică Popescu a murit. Marele actor avea 86 de ani
gazduire web create web design

Actorul Mitică Popescu a murit marţi la vârsta de 86 de ani, acesta fiind internat la Spitalul Elias din Capitală de la sfârşitul lunii decembrie.

 

 

 
Mitică Popescu s-a născut în decembrie 1936 în Bucureşti. El a murit, marţi, la Spitalul Elias, din cauza afecţiunilor de care suferea. Anterior, el a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la Cardiologie.

Mitică Popescu a fost unul dintre cei mai iubiţi actori de film şi de teatru din România. În 2009 a câştigat Premiului pentru întreaga activitate al UNITER.

Mitică Popescu a fost căsătorit cu actriţa Leopoldina Bălănuţă. Actorul Mitică Popescu a fost decorat în 2002 cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.

Mesajul Ministerului Culturii

„Încă o veste tristă pentru cultura românească! Astăzi, 3 ianuarie 2023, a plecat dintre noi iubitul actor de film, radio, teatru şi televiziune, Mitică Popescu. Prezenţa sa inconfundabilă, elegantă şi puternică totodată, a dat scenei româneşti interpretări de mare valoare”, scriu reprezentanţii Ministerului Culturii pe pagina de Facebook.

De la „De ce trag clopotele, Mitică?”, la „Moromeţii” sau „Cel mai iubit dintre pământeni”, personajele pe care le-a interpretat Mitică Popescu au căpătat o identitate specifică şi o voce care le-au făcut vizibile şi apreciate de public şi de specialişti.

În televiziune, emisiunea sa „De-ale lui Mitică” a reuşit ani la rând să surprindă cu umor, uneori amar, viaţa românilor, cu bune şi cu rele.

Actor la Teatrul Mic din Bucureşti cea mai parte a carierei sale, Mitică Popescu a primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER 2009.

Potrivit Ministerului Culturii, la data de 13 decembrie 2002 a fost decorat cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *