Ministrul Mediului: Arderile ilegale din Ilfov, printre cauzele poluării din Capitală. Şi alte oraşe sunt afectate

Ministrul Mediului: Arderile ilegale din Ilfov, printre cauzele poluării din Capitală. Şi alte oraşe sunt afectate
gazduire web create web design

Cu siguranţă arderile de deşeuri reprezintă una dintre cauzele care duc la depăşirea poluanţilor, mai ales pe timpul nopţii, în zona Capitalei, spune noul ministru al Mediului, Mircea Fechet.

 

„Ziua şi noaptea se ard deşeuri nepericuloase, dar şi deşeuri periculoase. Avem plastice, deşeuri din construcţii, sute sau poate mii de tone de astfel de deşeuri care, odată incendiate, nu fac altceva decât să pună sănătatea populaţiei în pericol. Avem o problemă reală de poluare a aerului din Bucureşti. Pe lângă poluarea de a trafic sau de la încălzirea rezidenţială pe timpul iernii, suplimentar, din pricina arderilor ilegale, bucureştenii sunt nevoiţi să suporte aceste consecinţe”, a spus joi, Mircea Fechet.

El spune că acest fenomen nu e singular, ci se întâlneşte şi în Dolj, Dâmboviţa sau Giurgiu.

„Cu siguranţă arderile de deşeuri sunt una dintre cauze care participă la depăşirea poluanţilor, mai ales pe timpul nopţii. Un astfel de incendiu poate contribui cu siguranţă la mărirea indicatorilor de poluare din Bucureşti”, precizează Fechet.

El apreciază că este vorba „probabil” despre grupări infracţionale organizate, evaziune fiscală, exploatarea copiilor şi a persoanelor defavorizate.

Poliţia, Jardarmeria şi Garda de Mediu fac descinderi, joi, la Sinteşti, fiind vizaţi cei care ard ilegal deşeuri. La acţiune participă aproximativ 100 de poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *