Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Ministru francez: Acordul post-Brexit generează “incertitudini” în industria pescuitului

Ministru francez: Acordul post-Brexit generează “incertitudini” în industria pescuitului
gazduire web create web design
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ministrul francez de Externe: Acordul post-Brexit generează “incertitudini” în industria pescuitului. Jean-Yves Le Drian: “Sunt în continuare zone de preocupare, incertitudini, sunt necesare clarificări.” Asociaţiile pescarilor din Marea Britanie şi Franţa sunt nemulţumite de Acordul post-Brexit.

 

 
Acordul post-Brexit semnat de Uniunea Europeană cu Marea Britanie generează “incertitudini” în privinţa pescuitului şi sunt necesare “clarificări”, a declarat luni Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, conform cotidianului Le Figaro.

“Sunt în continuare zone de preocupare, incertitudini, sunt necesare clarificări”, a declarat Jean-Yves Le Drian.

Asociaţiile pescarilor din Franţa şi Marea Britanie au exprimat nemulţumire privind Acordul post-Brexit. Comitetul pescarilor bretoni a recomandat evitarea intrării ambarcaţiunilor în apele teritoriale britanice, întrucât nu se ştie dacă sunt necesare autorizaţii speciale. “Avem mari dubii asupra accesului în apele britanice fără autorizaţie din partea autorităţilor de la Londra”, a anunţat Comitetul pescarilor bretoni.

La rândul lor, asociaţiile pescarilor din Marea Britanie au exprimat nemulţumire în legătură cu rezultatul negocierilor pe care Guvernul Boris Johnson le-a purtat cu Uniunea Europeană. “Este o stare de frustrare şi de furie din cauza concesiilor semnificative” oferite de Guvernul de la Londra Bruxellesului, a afirmat Barrie Deas, directorul Federaţiei Naţionale a Organizaţiilor Pescarilor din Marea Britanie. “Industria de profil va fi puternic dezamăgită că nu va exista o separare clară de UE. Va fi o foarte mare frustrare”, a subliniat Barrie Deas.

Marea Britanie nu mai este parte a spaţiului comunitar european începând de la 1 ianuarie 2021. Relaţiile comerciale, fiscale şi bugetare, transporturile, normele de cooperare judiciară şi în materie de securitate, precum şi garanţiile juridice privind standardele de guvernare sunt prevăzute în Acordul post-Brexit.

 

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *