Ministerul chinez al Agriculturii spune că virusul „G4 EA H1N1” nu infectează uşor oamenii/ PNAS a avertizat că tulpina G4 ar putea deveni un potenţial „virus pandemic”

Ministerul chinez al Agriculturii spune că virusul „G4 EA H1N1” nu infectează uşor oamenii/ PNAS a avertizat că tulpina G4 ar putea deveni un potenţial „virus pandemic”
gazduire web create web design

Ministerul chinez al Agriculturii a revenit asupra unui studiu privind tulpina de gripă porcină „G4”, susţinând că nu este nouă şi nu infectează uşor oamenii, relatează The Guardian. La începutul acestei săptămâni, un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), a avertizat că tulpina G4 ar putea deveni un potenţial „virus pandemic”. Cu toate acestea, Ministerul Agriculturii şi Afacerilor Rurale din China a declarat că studiul a fost interpretat de mass-media „într-un mod exagerat şi non-factual”.

 

 

O analiză a ministerului a concluzionat că eşantionul studiului publicat este prea mic pentru a fi reprezentativ, în timp ce articolul nu are dovezi concusive pentru a arăta că virusul G4 a devenit o tulpină dominantă la porci.

Ministerul a spus că şi-a tras concluziile după ce a organizat un seminar cu privire la impactul virusului G4 asupra industriei de porci şi a sănătăţii publice. Printre participanţi s-au numărat medicii veterinari chinezi şi experţii antivirus, precum şi principalii autori ai studiului PNAS.

Dr. Anthony Fauci, consilierul pentru coronavirus al Casei Albe, a declarat la începutul săptămânii că oficialii din domeniul sănătăţii din SUA sunt cu ochii pe o nouă tulpină de gripă purtată de porcii din China, care are caracteristici ale virusului H1N1 din 2009 şi gripei spaniole din 1918,

„Cu alte cuvinte, atunci când obţi un virus complet nou, care se dovedeşte a fi un virus pandemic, se datorează fie mutaţiilor şi / sau reasortării sau schimburilor de gene”, le-a spus Dr. Anthony Fauci membrilor Congresului. „Specialiştii văd virusul la porci, care are caracteristici ale H1N1 2009 din originalul 1918. Mulţi dintre virusii noştri gripali au rămăşiţe din acesta, precum şi segmente de la alte gazde, precum porcul.”

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *