Miliardarul acuzat de cea mai mare fraudă fiscală din istoria SUA

Miliardarul acuzat de cea mai mare fraudă fiscală din istoria SUA
gazduire web create web design

Miliardarul Robert T. Brockman a fost acuzat într-un caz de evaziune fiscală de 2 miliarde de dolari, cea mai mare fraudă fiscală din Statele Unite, anunţă CNBC.

 

Un mare juriu federal a admis acuzaţiile că Brockman, CEO al companiei de software Reynolds & Reynolds, s-a angajat în evaziune fiscală, spălare de bani şi alte infracţiuni ca parte a unui plan de a ascunde venituri de aproximativ 2 miliarde de dolari, timp de 20 de ani, de Internal Revenue Service – fiscul american, şi a fraudat investitorii în firma sa software, au declarat autorităţile federale într-un comunicat.

Autorităţile au formulat 39 de capete de acuzare care includ operarea unei reţele complexe de companii străine şi conturi bancare, utilizarea veniturilor impozabile nedeclarate pentru a cumpăra un iaht de lux numit „Turmoil”, crearea unui sistem de e-mail criptat pentru a comunica cu angajaţii folosind nume de cod precum „Bonefish” şi „Snapper”, activităţi de spălare de bani şi distrugere de documente.

Brockman a fondat Universal Computer Systems, un furnizor de sisteme informatice şi software pentru reprezentanţe auto, în 1970. În 2006, compania a fuzionat cu Reynolds & Reynolds, la care Brockman este acum CEO şi preşedinte. Înainte de Universal Computer Systems, a fost în armată şi a lucrat pentru Ford şi IBM.

Brockman a apărut în faţa instanţei federale vineri, când a pledat nevinovat şi a fost eliberat plătind o cauţiune de 1 milion de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Dacă va fi condamnat, Brockman riscă „o perioadă substanţială de încarcerare”, au spus autorităţile, precum şi confiscarea averii.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *