Mike Pompeo spune că în spatele celui mai grav atac cibernetic asupra Guvernului SUA este Rusia

Mike Pompeo spune că în spatele celui mai grav atac cibernetic asupra Guvernului SUA este Rusia
gazduire web create web design

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, este de părere că Rusia se află în spatele celui mai grav atac cibernetic de spionaj asupra Guvernului SUA. Atacul a fost îndreptat spre compania americană de software, SolarWinds, dar a fost descoperit doar săptămâna trecută. Printre agenţiile americane vizate de atacul cibernetic se aflau şi cele care gestionează armele nucleare.

 

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, este de părere că Rusia se află în spatele celui mai grav atac cibernetic de spionaj asupra Guvernului SUA.

„Putem spune cu siguranţă că ruşii au fost implicaţi în această activitate”, a declarat Mike Pompeo vineri, citat de BBC News. Rusia a negat orice implicare.

Atacul a fost îndreptat spre compania americană de software, SolarWinds, dar a fost descoperit doar săptămâna trecută. Operaţiunea a început în urmă cu mai multe luni şi specialiştii nu sunt siguri, încă, ce informaţii au obţinut până acum ruşii.

Printre agenţiile americane vizate de atacul cibernetic se aflau şi cele care gestionează armele nucleare. Conform celor declarate de departamentul de energie al SUA, arsenalul de securitate nu a fost compromis.

Atacul cibernetic, numit Sunburst, este unul dintre cele mai serioase atacuri din toate timpurile. Hackerii au reuşit să obţină acces în unele dintre cele mai importante organizaţii, după ce au compromis programul de management al reţelei Orion, devoltat de compania SolarWinds. Compania a anunţat că 18.000 dintre cei 300.000 de clienţi e posibil să fi fost afectaţi.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *