Microsoft confirmă achiziţionarea unei firme care oferă soluţii de securitate cibernetică

Microsoft confirmă achiziţionarea unei firme care oferă soluţii de securitate cibernetică
gazduire web create web design

Compania Microsoft confirmă achiziţionarea unei firme care oferă soluţii de securitate cibernetică. Bloomberg: Contractul pentru achiziţionarea activelor firmei RiskIQ depăşeşte 500 de milioane de dolari.

 

 
Compania Microsoft a confirmat, luni, achiziţionarea unei firme care produce sisteme de securitate cibernetică, RiskIQ, cu sediul în oraşul american San Francisco, potrivit site-ului Axios.com.

Valoarea contractului de achiziţie a firmei de soluţii de securitate cibernetică RiskIQ se ridică la peste 500 de milioane de dolari, au declarat surse citate de agenţia Bloomberg.

Compania Microsoft a refuzat să ofere detalii despre valoarea contractului, precizând doar că soluţiile RiskIQ ajută clienţii să evite atacurile în sistemele cloud şi în tranzacţii comerciale online.

Decizia a fost luată în contextul în care în ultima perioadă au avut loc numeroase atacuri cibernetice care au vizat firme americane.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, i-a cerut, vineri, omologului său din Rusia, Vladimir Putin, să ia măsuri pentru contracararea atacurilor cibernetice, avertizând că Washingtonul va acţiona pentru evitarea riscurilor de acest tip.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *