METEO. Vremea în weekend: Meteorologii au emis Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite. Sunt vizate 16 judeţe

METEO. Vremea în weekend: Meteorologii au emis Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite. Sunt vizate 16 judeţe
gazduire web create web design

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo care anunţă pentru mare parte a ţării ploi şi ninsori la munte, în weekend. ANM a emis şi o atenţionare Cod galben de vânt puternic la munte, valabilă în 16 judeţe.

 

În intervalul vineri ora 13:00 – duminică ora 16:00, în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării temporar va ploua, iar la munte şi posibil în Subcarpaţii Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte.

Local, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică (01 noiembrie) în est şi sud-est în general cu viteze de 50…60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăşi temporar 60….80 km/h.

În jumătatea estică a teritoriului vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Conform atenţionării Cod galben, de sâmbătă ora 2:00 până duminică ora 20:00, în zona de munte din 16 judeţe, respectiv în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali şi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă, la peste 1700 de metri, în special în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.

Alerta Cod galben vizează zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa Năsăud, Suceava, Mureş, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş Severin.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *