Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

METEO, 4 ianuarie. Vremea în România: Cod portocaliu de viscol puternic şi ninsori abundente în Carpaţii Meridionali

METEO, 4 ianuarie. Vremea în România: Cod portocaliu de viscol puternic şi ninsori abundente în Carpaţii Meridionali
gazduire web create web design

Meteorologii au emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de viscol puternic şi ninsori abundente. Alerta ANM este valabilă în Carpaţii Meridionali, la peste 1.700 de metri. În restul ţării va fi Cod galben de ploi, până marţi, la ora 8:00.

 

 
METEO. Cod portocaliu de viscol şi ninsori abundente

 

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), pe crestele Carpaţilor Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 – 110 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.

Avertizarea cod portocaliu intră în vigoare luni la ora 18.00 şi este valabilă până marţi, la ora 8.00. În Carpaţii Orientali şi Meridionali va continua să ningă şi pe parcursul zilei de marţi, dar în general slab cantitativ.

De la ora 14.00 este în vigoare şi un cod galben de ploi în toată ţara, iar în vestul şi nordul Olteniei, nordul Munteniei şi sudul Banatului se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi local 25 – 35 l/mp şi izolat 40 – 60 l/mp.

La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60 – 80 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Intensificări ale vântului vor fi şi în Carpaţii Orientali, cu rafale de 60 – 80 km/h, precum şi, local şi temporar, în sudul, estul şi centrul ţării, cu viteze de 45 – 55 km/h. Codul galben este în vigoare până marţi, la ora 8.00.

 

METEO. Ceaţă şi burniţă în Bucureşti şi 10 judeţe

 

Una dintre atenţionările Cod galben valabilă până la ora 11:00 vizează localităţi din judeţul Vrancea şi anunţă ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri. În Bucureşti meteorologii anunţă, până la ora 10:00, ceaţă care determină reducerea vizibilităţii şi burniţă.

Până la ora 10:00, sunt sub Cod galben de ceaţă densă şi burniţă judeţele Ialomiţa, Prahova, Călăraşi, Ilfov, localităţi din Dâmboviţa, Brăila, Giurgiu şi Teleorman. Judeţul Constanţa este, până la ora 10.00, sub alertă de ceaţă densă.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.