Mesaj RO Alert, trimis în Capitală în timp ce elevii se aflau la orele online, majoritatea pe dispozitive mobile

Mesaj RO Alert, trimis în Capitală în timp ce elevii se aflau la orele online, majoritatea pe dispozitive mobile
gazduire web create web design

Bucureştenii au primit mesaje RO Alert după creşterea ratei de infectare cu noul coronavirus. Incidenţa cumulată a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. Mesajul dublu, în română şi engleză, a fost trimis de CNSU în timp ce elevii din Capitală se aflau la lectiile online, după închiderea fizică a şcolilor. De marţi au intrat în vigoare mai multe restricţii.

 

Bucureştenii au primit mesaje RO Alert după creşterea ratei de infectare cu noul coronavirus. Incidenţa cumulată a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori, iar de marţi au intrat în vigoare mai multe restricţii. 

„Atenţie! În municipiul Bucureşti nivelul de răspândire a noului coronavirus (Covid-19) este ridicat – peste 3 la mia de locuitori. MASCA este obligatorie în spaţiile deschise şi în cele închise! ŞCOLILE îşi vor desfăşura cursurile online. Activitatea ÎN INTERIOR a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole şi sălilor de jocuri de noroc este interzisă. Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile. RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viaţa dvs. sau a celor din jur”, este mesajul primit de bucureşteni.

Elevii au intrat de marţi în sistemul online de învăţământ, după ce şcolile au fost închise pentru a limita răspândirea coronavirusului. Mesajul Ro-alert a fost trimis în jurul orei 11.20 – 11.40, perioadă în care copiii se aflau în timpul orelor, iar alerta sonoră a fost recepţionată şi de ei.

Marţi intră în vigoare restricţiile din Capitală. Masca de protecţie este obligatorie atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise, iar unităţile de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea în mediul online. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis că masca de protecţie este obligatorie atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise, că unităţile de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea în mediul on-line, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educaţiei şi Cercetării, respectiv în scenariul roşu, şi că toate activităţile desfăşurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Activitatea în creşe şi after-school-uri este permisă în continuare.

De asemenea, Prefectura Capitalei anunţă că desfăşurarea activităţilor în învăţământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universităţi, acestea având autonomie universitară.

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *