Mercedes-Benz a testat cu succes prototipul electric Vision EQXX. A parcurs peste 1.000 de kilometri cu o singură încărcare

Mercedes-Benz a testat cu succes prototipul electric Vision EQXX. A parcurs peste 1.000 de kilometri cu o singură încărcare
gazduire web create web design

Mercedes-Benz îşi propune să producă maşini electrice care să consume doar 10 kilowaţi-oră la 100 km, a declarat joi directorul său tehnologic, cu o treime mai eficient decât media actuală pentru maşinile electrice. Vorbind în timp ce constructorul auto sărbătorea testarea cu succes a prototipului său EQXX pe o distanţă de peste 1.000 km, de la Sindelfingen, în Germania, până pe Coasta de Azur, cu o singură încărcare, Markus Schaefer a declarat că un design eficient este cheia pentru a maximiza autonomia unui automobil electric.

 

 

 

Mai întâi optimizăm eficienţa, iar apoi putem vedea câte module de baterii punem în maşină„, a declarat Schaefer presei, iar clienţii ar trebui să poată decide dimensiunea bateriei pe care o doresc în funcţie de nevoile lor, a adăugat acesta, potrivit Reuters.

Constructorii auto, de la Mercedes-Benz la Tesla şi până la compania chineză Nio, se află într-o cursă strânsă pentru a produce maşini cu autonomie mai mare, care să risipească anxietatea consumatorilor cu privire la lipsa unei infrastructuri de încărcare pentru vehiculele electrice.

Mercedes a dezvăluit în ianuarie prototipul Vision EQXX, care se laudă cu o autonomie de 1.000 km cu o baterie înjumătăţită din volumul modelului său emblematic EQS, promiţând că unele dintre componentele maşinii vor ajunge în vehiculele de serie peste 2-3 ani.

Automobilul a consumat 8,7 kilowaţi-oră de energie la 100 km în timpul călătoriei de 11 ore şi jumătate până pe Coasta de Azur din Franţa, a precizat Mercedes-Benz, de aproximativ două ori mai eficient decât modelele Mercedes de pe piaţă şi decât automobilul cu cea mai mare autonomie oferit de Tesla, Model S 60.

EQS de la Mercedes are cea mai mare autonomie de pe piaţă în prezent, potrivit portalului de comparare a maşinilor carwow, cu 768 km, urmat de Model S Long Range de la Tesla, cu până la 652 km.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *