Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

MedLife investeşte în cercetarea medicală: studii ştiinţifice despre imunizarea populaţiei şi diferenţele dintre testele COVID-19

MedLife investeşte în cercetarea medicală: studii ştiinţifice despre imunizarea populaţiei şi diferenţele dintre testele COVID-19
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19 în România, MedLife a investit în cercetarea virusului SARS-CoV-2 prin desfăşurarea de studii privind imunizarea naturală a populaţiei. A fost realizată o cercetare inclusiv pe rata de imunizare din municipiul Suceava, devenit la un moment dat epicentrul epidemiei din România.

 

Medlife a realizat secvenţierea tulpinilor virusului de pe teritoriul ţării. În această perioadă, specialiştii lucrează la un studiu care urmăreşte evoluţia apariţiei anticorpilor la persoanele confirmate pozitiv prin testul RT-PCR, precum şi existenţa diferenţelor dintre metodele serologice de testare.

Doar informaţiile validate ştiinţific despre depistarea virusului SARS-CoV-2 şi dezvoltarea de anticorpi pot fi folosite la limitarea răspândirii bolii şi ajută concret actorii din sistemul de sănătate.

Studiu privind imunizarea naturală a populaţiei pentru COVID-19

Primul caz de COVID-19 a fost confirmat în România pe 26 februarie. MedLife a derulat în perioada martie aprilie 2020 primul studiu privind imunizarea naturală a populaţiei din România pentru COVID-19.

 

 

Studiu privind imunizarea naturală a populaţiei pentru COVID-19 | FOTO : mediafax.ro
Studiu privind imunizarea naturală a populaţiei pentru COVID-19 | FOTO : mediafax.ro

 

Rezultatele studiului

Procentul populaţiei imunizate pentru COVID-19 la nivelul eşantionului evaluat din diverse regiuni ale ţării este foarte mic, sub 2%. Rezultatele au fost confirmate de un alt studiu derulat de Institutul Naţional de Sănătăte Publică pe un eşantion mai mare, care arăta în august că imunizarea populaţiei este sub 2%.

Testarea serologică pentru detectarea anticorpilor este fiabilă, aceasta pot fi luată în calcul ca metodă complementară testării RT-PCR. Testele rapide sunt insuficient validate.

Studiu imunizare a populaţiei din Suceava

Suceava a ajuns să fie epicentrul epidemiei din România, conducând în acel moment topul cu cel mai mare număr de îmbolnăviri, atât ca valoare absolută (3 438), cât şi la mia de locuitori (5.42).

Studiul arată că 20% din populaţia de peste 25 de ani a Municipiului Suceava a fost imunizată natural pentru COVID-19. Totodată, imunitatea de grup nu va fi dobândită prea curând ţinând cont de diferenţa foarte mare între procentul obţinut şi pragul de 60-70%, cât ar trebui atins pentru a se obţine imunitatea colectivă.

În ceea ce priveşte profilul demografic al persoanelor imunizate, cele mai expuse au fost persoanele cu vârstă cuprinsă între 45 şi 54 de ani, în rândul cărora testele de laborator au indicat prezenţa anticorpilor pentru 29% dintre acestea. La polul opus se regăsesc tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani pentru care nivelul de imunizare naturală este de 3 ori mai mic.

 

Profilul demografic persoanelor imunizate | FOTO : mediafax.ro
Profilul demografic persoanelor imunizate | FOTO : mediafax.ro

 

 
Studiu pe secvenţierea genomului virusului SARS-CoV-2 

Secvenţierea genomului ajută la dezvoltarea tratamentelor şi a vaccinurilor viitoare.
  • Virusul SARS-CoV-2 care circulă pe teritoriul României provine cu certitudine din Wuhan. Virusul din România are identitate de secvenţă de 99,97% cu virusul original identificat în China, în medie fiind identificate 9 mutaţii per genom, numărul maxim fiind de 13.
  • Cel mai probabil, răspândirea virusului SARS-CoV-2 în România s-a făcut local, prin transmitere intracomunitară la nivelul regiunilor ţării şi mai puţin prin importul direct din afara ţării.
  • Este foarte puţin probabil ca pacienţii care au trecut prin boală să se poată reinfecta cu SARS-CoV-2.
“Suntem foarte mândri că o companie românească a reuşit să desfăşoare studii de o asemenea anvergură exclusiv cu specialişti şi resurse locale, întreaga cercetare fiind făcută de divizia de cercetare MedLife, respectiv de specialişti români” a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.
 Articolul face parte din campania MedLife Facem România bine – http://www.medlife.ro/facem-romania-bine/

 

 

Sursa

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *