Medicament pentru gută, speranţă la tratament pentru Covid-19. Medic român: Poate opri din procesul de inflamaţie

Medicament pentru gută, speranţă la tratament pentru Covid-19. Medic român: Poate opri din procesul de inflamaţie
gazduire web create web design

Colchicina este un medicament folosit în tratamentul gutei. În UK, va fi testată ca tratament pentru Covid într-un studiu. Cel puţin 2.500 de pacienţi vor primi medicamentul.

 

Un nou medicament ar putea fi de ajutor în cazul infecţiei cu Sars-Cov-2. Colchicina antiinflamatoare va fi testată în UK ca un posibil tratament COVID-19 într-unul dintre cele mai mari studii din lume.

Studiul RECOVERY, care este cel mai mare studiu clinic din lume de tratamente pentru pacienţii spitalizaţi cu COVID-19, va alege cel puţin 2.500 de pacienţi pentru a primi colchicină, care este utilizată ca tratament pentru gută.

Oamenii de ştiinţă spun că inflamaţia joacă un rol major în cazul Covid-19 şi tratamentul cu dexametazonă, un alt antiinflamator, a arătat deja că poate reduce decesele în rândul bolnavilor cu forme grave.

Anamaria Dobrotă, medic infecţionist, afirmă că este bine să observăm şi dacă alte medicamente cu aceste proprietăţi pot ajuta în lupta cu acest virus. Desigur studiile trebuie să fie foarte bine puse la punct şi să se ţina cont de reacţiile adverse.

„În principal ar avea efect antiinflamator şi la fel poate să oprească unele căi din procesul acesta de inflamaţie care în Covid-19 este foarte puternic la unii pacienţi şi duce la simptome destul de grave”, afirmă Anamaria Dobrotă.

 

 

 

 

.

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *