Max Verstappen câştigă a cincea cursă a sezonului, la Marele Premiu al Canadei

Max Verstappen câştigă a cincea cursă a sezonului, la Marele Premiu al Canadei
gazduire web create web design

Max Verstappen a obţinut a cincea victorie în ultimele şase curse, cu ocazia Marelui Premiu al Canadei, rezistând unui atac pe final de cursă al lui Carlos Sainz de la Ferrari, în timp ce Lewis Hamilton de la Mercedes a obţinut al doilea podium al sezonului, trecând linia de sosire pe locul 3.

 

 

 
Verstappen era bine plasat pentru o victorie confortabilă în faţa lui Sainz, după jumătatea cursei de pe circuitul Gilles Villeneuve, de la Montreal, când a fost solicitată intervenţia Safety Car-ului, în turul 49, din cele 70, atunci când Yuki Tsunoda a lovit barierele de la virajul 2, după ce a ieşit de la boxe.

Cursa a fost reluată cu 16 tururi rămase, dar Verstappen a rezistat atacurilor lui Sainz, pentru a obţine a şasea victorie a sezonului şi a 26-a din carieră, în timp ce Sainz a obţinut al cincilea podium al anului, fiind din nou atât de aproape de o primă victorie în Formula 1.

Monopostul Mercedes W13 a dat randamentul dorit în ziua cursei din Canada, septuplul campion mondial Lewis Hamilton completând podiumul, fiind a doua sa apariţie în primele 3 locuri, după cea din Bahrain.

George Russell l-a susţinut pe coechipierul său, venin pe locul 4, în timp ce Charles Leclerc a reuşit să recupereze până la locul 5 pentru Ferrari, după ce a pornit al 19-lea, din cauza unei penalizări provocate de o serie de schimbări de elemente ale unităţii de putere.

În ciuda faptului că a pornit de pe locul 2 din grilă, după o sesiune de calificare imprevizibilă, Fernando Alonso a terminat doar pe locul 7, în spatele coechipierului său de la Alpine, Esteban Ocon, în timp ce Valtteri Bottas a venit după ei, devansându-şi coechipierul de la Alfa Romeo, Zhou Guanyu, care a trecut pe locul 9, obţinând puncte de clasament pentru a doua oară în carieră. Eroul gazdelor, Lance Stroll, a completat top 10 pentru Aston Martin.

Max Verstappen conduce clasamentul general al piloţilor cu 175 de puncte, fiind urmat de Sergio Perez, cu 129 şi pe 3 de Charles Leclerc, cu 126.

În clasamentu constructorilor conduce Red Bull Racing, cu 304 puncte, urmată de Ferrari, cu 228 şi de Mercedes cu 188 puncte.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *