Maşinile Tesla pot fi cumpărate acum şi cu Bitcoin. Anunţul lui Elon Musk

Maşinile Tesla pot fi cumpărate acum şi cu Bitcoin. Anunţul lui Elon Musk
gazduire web create web design

Clienţii Tesla îşi pot cumpăra vehiculele electrice cu bitcoin, a declarat miercuri antreprenorul Elon Musk, compania marcând un pas înainte semnificativ pentru utilizarea criptomonedei în comerţ, relatează Reuters.

 

 
„Acum puteţi cumpăra un Tesla cu bitcoin”, a spus Musk pe Twitter, adăugând că opţiunea va fi disponibilă în afara Statelor Unite la sfârşitul acestui an.

Producătorul de maşini electrice a declarat luna trecută că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi că îl va accepta în curând ca o formă de plată pentru maşini, într-un mare pas către acceptarea generală, care a adus bitcoin la un nivel record de aproape 62.000 de dolari.

Bitcoin a crescut cu peste 4% după tweet-ul lui Musk şi s-a tranzacţionat ultima dată la 56.429 dolari. Musk a spus că încasările Tesla nu vor fi convertite în moneda tradiţională, dar a puţine alte detalii despre modul în care ar fi procesate plăţile bitcoin.

Majoritatea companiilor de masă, cum ar fi AT&T Inc şi Microsoft Corp, care permit clienţilor să plătească cu bitcoin, utilizează de obicei procesoare de plată specializate, care convertesc criptomoneda în dolari şi trimit suma companiei.

La fel ca alte criptomonede, bitcoin este încă puţin utilizat pentru comerţ în economiile majore, împiedicat de volatilitatea sa şi de timpii de procesare relativ costisitori şi îndelungaţi.

În urma investiţiei Tesla în bitcoin, companii precum Mastercard Inc şi Bank of New York Mellon Corp au îmbrăţişat activul, ceea ce a generat predicţii că bitcoin şi alte criptomonede vor deveni o parte obişnuită a portofoliilor de investiţii.

Directorul executiv al Uber, Dara Khosrowshahi, a declarat că firma de transport a discutat şi a „respins rapid” ideea de a investi în bitcoin. Cu toate acestea, el a spus că Uber ar putea accepta criptomonede ca plată. General Motors Co a declarat că va evalua dacă bitcoin poate fi acceptat ca plată pentru vehiculele sale.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *