Maşinile electrice sunt pe val: Cererea şi oferta, în România. Cei mai mulţi clienţi folosesc eco-vouchere

Maşinile electrice sunt pe val: Cererea şi oferta, în România. Cei mai mulţi clienţi folosesc eco-vouchere
gazduire web create web design

Maşinile electrice sunt pe val iar cererea continuă şi pe timp de pandemie. Tot mai mulţi producători au început să intre pe segmentul maşinilor electrice. Marea majoritate a clienţilor iau maşinile electrice cu eco-vouchere.

 

În 2020, peste 2.000 de autoturisme electrice au fost înmatriculate în România. Chiar dacă nu îţi vine să crezi, la noi au existat momente când cererea pentru maşini electrice a fost mai mare decât oferta. Mai mult, din cauza birocraţiei, unii renunţă la ajutorul dat de guvern. Momentan, Alexandru nu crede că revânzarea maşinilor electrice reprezintă un business sustenabil.

„În cazul unor modele noi pe care abia le-am lansat pe piaţă am fost puşi în situaţia să nu onorăm cererea foarte mare. Până la finalul anului 2020 estimăm că o să vindem undeva la 150 de maşini electrice. Nu pot să fac un business din achiziţia de maşini, primesc banii de la stat şi le vând fără să am o cheltuială”, povesteşte Alexandru Şeremet, PR manager BMW Group România.

Pandemia nu a afectat vânzările de pe această piaţă. Un real ajutor atât pentru producători cât şi pentru clienţi rămâne eco-vocuherul. Îţi mai spun că o bună parte din cumpărători sunt persoane juridice.

„În acest context totuşi, vânzările de vehicule electrice au crescut. Cam 100% din clienţi provin din acest program. Ajutorul dat de către statul român prin acest eco tichet este un ajutor esenţial fără de care piaţa autovehiculelor electrice ar avea foarte mult de suferit. Renault România a reuşit să asigure toate resursele necesare pentru a satisface această cerere”, spune Alexandru Vescu, specialist maşini electrice Renault România.

Zici că infrastructura din România te împiedică să-ţi cumperi o maşină electrică? Stai liniştit, ţi-o prezint pe Anya care merge de foarte mult timp cu un astfel de exemplar. Şi nu doar prin oraş.

„Nu au fost nici un fel de probleme. Traseul meu a fost prin toată ţara. Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea”, îşi aminteşte ea.

Înmatriculări:

 • Înmatriculări 2020: 2.111 (electrice), 796 (plug-in), 4.438 (hibride)
 • Înmatriculări 2019: 1.322 (electrice), 347 (plug-in), 4.367 (hibride)
 • Înmatriculări maşini electrice 2020: Renault (562), Volkswagen (375), Skoda (346), Hyndai (220)
 • Înmatriculări maşini electrice 2020: BMW (102), Smart (83), Nissan (82), Tesla (56)

 

BMW România:

 

 • BMW România 2020: 5% din vânzări totale sunt maşini electrice
 • Maşini electrice: cumpărători preponderent persoane juridice
 • Consumatori: 80% doresc ca noua lor maşină să fie electrică
 • Revânzare scade valoric din cauza noilor modele care apar repede pe piaţă

 

Renault România:

  • Renault România: vânzări maşini electrice 2020 (+58%)
  • Renaul România: vânzări de 2.200 vehicule electrice (până la jum. T4 2020)

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *