Maşinile electrice sau cele pe combustibil? Un studiu arată cui aparţine viitorul

Maşinile electrice sau cele pe combustibil? Un studiu arată cui aparţine viitorul
gazduire web create web design

Maşinile electrice vor fi mai ieftine faţă de cele pe combustibil fosil în întreaga Europă în şase ani. În plus, ar putea reprezenta 100% din vânzările de maşini noi până în 2035, potrivit unui studiu publicat luni.

 

 
Un studiul realizat de Bloomberg New Energy Finance arată că maşinile electrice de dimensiuni medii şi vehiculele sport vor fi la fel de ieftin de fabricat ca vehiculele cu combustie începând cu 2026.

Maşinile mici vor avea un cost egal sau mai mic faţă de cele cu combustibil fosil din 2027, potrivit studiului, care a fost comandat de Transport and Environment, relatează France24. Autoutilitarele electrice uşoare vor fi mai puţin costisitoare decât modelele diesel din 2025, iar autoutilitarele grele din 2026.

„Vehiculele electrice vor fi o realitate pentru toţi cumpărătorii noi în termen de şase ani”, a declarat Julia Poliscanova, director la Transport and Environment, într-un comunicat.

„Vor fi mai ieftine decât motoarele cu ardere pentru toată lumea, de la bărbatul cu o dubă din Berlin până la familia care locuieşte în mediul rural din România”, a spus Poliscanova. O scădere a costului bateriilor şi utilizarea liniilor de producţie dedicate vor face automobile eletrice mai ieftine pentru cumpărători.

O maşină electrică, care a costat aproape 40.000 de euro înainte de impozitare în 2020, este de aşteptat să se vândă la acelaşi preţ ca un model de ardere – aproximativ 20.000 de euro – în 2026, a arătat studiul.

Maşinile electrice vor reprezenta 50% din vânzările noi până în 2030 şi 85% până în 2035, dacă politicile rămân aceleaşi. Dar acestea ar putea atinge 100% până în 2035 „dacă UE va creşte limita de CO2 a vehiculelor şi va extinde politicile pentru stimularea piaţei”, se mai precizează în studiu.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *