Marina SUA trimite un submarin nuclear în Strâmtoarea Ormuz

Marina SUA trimite un submarin nuclear în Strâmtoarea Ormuz
gazduire web create web design

Submarinul nuclear USS Georgia a tranzitat strâmtoarea Ormuz, luni, însoţit de două nave de război, a declarat luni US Navy, într-un neobişnuit anunţ public despre mişcările unui submarin nuclear. Intrarea navelor în zonă are loc pe fondul tensiunilor sporite cu Iranul, secretarul de stat Mike Pompeo acuzând miliţiile susţinute de iranieni pentru atacul cu rachete asupra împrejurimilor ambasadei SUA din Bagdad de duminică.

 

„Submarinul cu rachete ghidate din clasa Ohio USS Georgia (SSGN 729), împreună cu crucişătoarele cu rachete ghidate USS Port Royal (CG 73) şi USS Philippine Sea (CG 58), au tranzitat strâmtoarea Ormuz intrând în Golful Arabic”, a declarat Marina într-un comunicat, folosind un nume alternativ pentru Golful Persic.

Intrarea navelor în zonă are loc pe fondul tensiunilor sporite cu Iranul, secretarul de stat Mike Pompeo acuzând miliţiile susţinute de iranieni pentru atacul cu rachete asupra împrejurimilor ambasadei SUA din Bagdad de duminică.

Unii oficiali americani şi-au exprimat îngrijorarea că Iranul ar putea folosi aniversarea uciderii generalului Qasem Solemani pentru un atac asupra SUA.

Marina SUA comunică rar despre mişcarea submarinelor sale, dar anunţul de luni a inclus şi detalii despre capacităţile navei, inclusiv „de a transporta până la 154 rachete de croazieră Tomahawk”.

Opt rachete au fost lansate duminică în Bagdad, provocând pagube clădirilor şi maşinilor dintr-o zonă rezidenţială din apropierea ambasadei SUA. Niciun membru al personalului ambasadei nu a fost rănit. Armata irakiană a anunţat că un soldat irakian a fost rănit atunci când o rachetă a lovit zona unui punct de control.

„Statele Unite condamnă cu tărie ultimul atac al miliţiilor susţinute de Iran asupra Zonei Internaţionale din Bagdad”, a declarat Pompeo duminică. „Le dorim celor răniţi o recuperare rapidă”.

Purtătorul de cuvânt al ministrului iranian de externe, Saeed Khatibzadeh, a condamnat cu fermitate declaraţia lui Pompeo, spunând că şi ambasada Iranului este situată şi în Zona Internaţională.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *