Mariah Carey, dată în judecată pentru piesa „All I Want for Christmas Is You”. Reclamantul cere 20 de milioane de dolari

Mariah Carey, dată în judecată pentru piesa „All I Want for Christmas Is You”. Reclamantul cere 20 de milioane de dolari
gazduire web create web design

Mariah Carey a fost dată în judecată pentru 20 de milioane de dolari fiind acuzată de încălcarea drepturilor de autor în legătură cu megahitul său festiv All I Want for Christmas Is You, la aproape trei decenii de la lansarea sa.

 

 
De când a fost lansat în 1994, cântecul, care apare pe albumul Merry Christmas, a devenit un clasic global şi un favorit ferm în playlisturile pop de Crăciun, relatează The Guardian

Cântăreaţa americană, în vârstă de 53 de ani, şi coautorul ei Walter Afanasieff sunt citaţi într-un proces intentat de compozitorul Andy Stone, care susţine că Mariah Carey şi colaboratorii ei „s-au angajat în mod conştient, deliberat şi intenţionat într-o campanie” pentru a încălca drepturile de autor ale lui Stone pentru acest cântec.

Potrivit documentelor juridice depuse la tribunalul districtual american din districtul estic al statului Louisiana, Stone susţine că a co-scris un cântec cu acelaşi nume şi că nu a dat permisiunea ca acesta să fie folosit.

Cele două melodii au versuri şi melodii diferite. Însă Stone, a cărui trupă Vince Vance and the Valiants a înregistrat şi lansat piesa în 1989, i-a acuzat pe Carey şi Afanasieff că s-au comportat într-un mod „menit să exploateze popularitatea şi stilul unic” al cântecului său, potrivit documentelor judiciare obţinute de PA Media. Aceasta a „provocat confuzie”, au adăugat documentele.

Merry Christmas, care a fost lansat de Columbia Records la 1 noiembrie 1994, a devenit cel mai bine vândut album de Crăciun din toate timpurile în SUA, cu peste 15 milioane de exemplare în întreaga lume.

În plângere se precizează că avocaţii lui Stone au luat prima dată legătura cu Carey şi cu co-inculpaţii ei anul trecut, relatează BBC, dar „nu au reuşit să ajungă la niciun acord”. Corporaţia mai relatează că există 177 de înregistrări listate la Oficiul pentru drepturi de autor din Statele Unite sub numele All I Want for Christmas Is You.

De la lansare, cântecul lui Carey a ocupat primele locuri în topurile din mai multe ţări şi se pare că i-a adus cântăreţei peste 60 de milioane de dolari din drepturi de autor. Melodia a fost difuzată de 1 miliard de ori pe Spotify.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *