Marea Britanie intră în lockdown începând de luni. Englezii au petrecut intens în ultimul weekend liber

Marea Britanie intră în lockdown începând de luni. Englezii au petrecut intens în ultimul weekend liber
gazduire web create web design

Britanicii au petrecut în noaptea de Halloween, la Londra şi Newcastle. E ultimul weekend liber înainte de o lună de lockdown în Marea Britanie. Lockdown-ul anunţat de Boris Johnson ar putea fi prelungit şi după 2 decembrie.

 

Distrează-te de parcă nimeni nu te vede, spune o vorbă. Englezii s-au adaptat şi au profitat din plin de ultimul weekend liber înainte lockdownul care va cuprinde Marea Britanie.

Grupuri de tineri au ieşit pentru a celebra Halloweenul. La Newcastle s-a lăsat şi cu arestări, după ce mai multe persoane au continuat să bea şi să petreacă în stradă după ce barurile şi puburile s-au închis la 10 seara.
Şi londonezii au ieşit în celebrul cartier Soho, din centrul oraşului.
Pentru alţi britanici, însă, nevoia de a cumpăra baxuri de hârtie igienică a fost mai importantă. Cam la fel cum s-a întâmplat şi în primăvară.

Marea Britanie va intra pentru patru săptămâni în lockdown. Restaurantele, puburile şi sălile de sport se vor închide din 5 octombrie, la fel şi afacerile care nu sunt de strictă necesitate. Rămân deschise şcolile şi universităţile.

Englezii vor mai putea ieşi din casă doar pentru cumpărături esenţiale, serviciu, activităţi fizice în aer liber, îngrijirea persoanelor vârstnice, motive medicale sau voluntariat.

Marea Britanie este a noua ţară care a depăşit un milion de cazuri de coronavirus după SUA, India, Brazilia, Rusia, Franţa, Spania, Argentina şi Columbia.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Acum este timpul să luăm măsuri pentru că nu există alternativă. De joi până la începutul lui decembrie trebuie să stai acasă. Poţi să ieşi din casă doar pentru motive întemeiate. Avem cu 13.000 mai multe asistente decât aveam anul trecut. Avem mult mai mulţi doctori. Dar totuşi s-ar putea să nu fie suficient pentru că virusul se răspândeşte mai rapid decât putem noi să mărim capacitatea.

 

 

Sursa

.

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *