Marea Britanie anulează TVA-ul pentru produse menstruale. Igiena feminină, o „necesitate, nu un lux”

Marea Britanie anulează TVA-ul pentru produse menstruale. Igiena feminină, o „necesitate, nu un lux”
gazduire web create web design

Marea Britanie a renunţat la TVA-ul de 5% aplicat produselor menstruale. Ministrul de Finanţe britanic: „Produsele sanitare sunt esenţiale, aşa că este corect să nu percepem TVA.”. În noiembrie, Scoţia a devenit prima ţară din lume care oferă acces gratuit şi universal la produsele menstruale.

 
De la 1 ianuarie, Marea Britanie s-a alăturat ţărilor care facilitează accesul la produsele de igienă feminină, scrie CNN.

Guvernul Marii Britanii a declarat că schimbarea a fost posibilă datorită încheierii perioadei de tranziţie post-Brexit, prin eliberarea de legile Uniunii Europene.

„Sunt mândru că astăzi ne îndeplinim promisiunea de a renunţa la impozitul aplicat tampoanelor”, a declarat ministrul britanic de Finanţe Rishi Sunak. „Produsele sanitare sunt esenţiale, aşa că este corect să nu percepem TVA”, adaugă el într-un comunicat.

În noiembrie, Scoţia a devenit prima ţară din lume care oferă acces gratuit şi universal la produsele menstruale, tampoane şi absorbante. La nivel global, doar câteva ţări au taxe zero pentru produsele sanitare, inclusiv Canada, India, Australia, Kenya şi o parte din statele SUA. Anul trecut, Germania a votat pentru a reduce cota de impozitare pentru produsele de igienă feminină, considerate o „necesitate zilnică, nu un lux”.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *