gazduire web create web design

Mall-urile te vor înapoi. „Oamenii vin mai rar, dar cumpără mai mult”

Mall-urile te vor înapoi. „Oamenii vin mai rar, dar cumpără mai mult”
gazduire web create web design

60% dintre europeni intenţionează să îşi facă online cumpărăturile de Crăciun. Mergi mai devreme să cumperi cadouri de Crăciun. Clienţii şi comercianţii se tem să nu se închidă mall-urile înainte de sărbători.

 

Mai ţii minte aglomeraţia din mall-uri în preajma Crăciunului din anii trecuţi? La câte s-au schimbat anul ăsta, era imposibil să nu se schimbe şi obiceiurile în ceea ce priveşte cumpărăturile de Crăciun. Un studiu făcut de Kaspersky arată chiar că 60% dintre europeni intenţionează să îşi facă majoritatea cumpărăturilor de Crăciun online.

Maria Crăciun este Center Manager al unui mall din Capitală şi îţi spune că oamenii vin mai devreme să cumpere cadourile de Crăciun anul ăsta. Atât clienţii, cât şi comercianţii se tem să nu cumva să se închidă mall-urile înaintea Crăciunului. Veranda Mall a avut în octombrie 2020 faţă de 2019 o scădere de 17%.

52% dintre europeni cumpără cadouri de Crăciun cu ocazia reducerilor de sezon, inclusiv Black Friday.

„Oamenii vin mai rar, dar cumpără mai mult. Nu mai petrec atât de mult timp. Acest window shopping s-a cam dus. Lumea vine ţintită, ştie ce are de cumpărat. Au început să meargă la cumpărături ceva mai devreme, probabil gandindu-se că trebuie să respecte anumite reguli şi să evite aglomeraţia. În principiu, lumea este dornică de cumpărături. Facem dezinfectări foarte dese, personalul de la curăţenie a fost suplimentat, avem asigurate puncte de dezinfectare”, spune Maria Crăciun, Center Manager Veranda Mall.

Camelia şi Diana spun că atmosfera este mai tristă în mall-uri acum decât în alţi ani. Sunt mult mai puţini oameni.

Camelia a cumpărat „mult mai mult online anul ăsta, clar! La începutul lunii noiembrie. Pai dacă e vorba de cadouri, trebuie să avem bănuţi, nu? Trebuie să strângem. Bugetul este aproximativ la fel.” Diana a început deja goana după cadouri.

„Deja am început la unele persoane să fac cadouri, adică să le cumpăr. Pentru că le văd la reduceri, le cumpăr şi le pun la păstrare. O să le cumpăr tot din mall. Nu prea am timp să stau să aştept curierul.”

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *