Malaga va găzdui timp de doi ani faza eliminatorie a Cupei Davis

Malaga va găzdui timp de doi ani faza eliminatorie a Cupei Davis
gazduire web create web design

Oraşul spaniol Malaga va găzdui în luna noiembrie a acestui an etapa eliminatorie a finalei Cupei Davis, pe un teren hard acoperit, a anunţat miercuri Federaţia Internaţională de Tenis.

 

 

Malaga, situată în regiunea Andaluzia, din sudul Spaniei, a fost aleasă anterior ca unul dintre cele patru oraşe care vor găzdui faza grupelor competiţiei masculine pe echipe în perioada 14-18 septembrie, dar acum va găzdui fazele eliminatorii pentru finalele din 2022 şi 2023.

Finalele vor avea la start 16 naţiuni, care vor concura în patru grupe, în Bologna, Glasgow, Hamburg şi un al patrulea oraş – care va înlocui Malaga – fiecare dintre acestea urmând să găzduiască câte o grupă de patru echipe.

Primele opt echipe vor avansa apoi în faza eliminatorie, care va servi drept eveniment de final de sezon în calendarul tenisului masculin şi va avea loc în perioada 21-27 noiembrie, la Malaga.

Ofertele pentru a înlocui Malaga ca oraş gazdă pentru faza grupelor trebuie depuse până la 21 aprilie, au precizat ITF şi proprietarii evenimentului, Kosmos Tennis.

Echipa rusă nu îşi va putea apăra titlul după ce organismul de conducere mondial ITF a suspendat afilierea Rusiei şi a Belarusului şi le-a retras înscrierile în competiţiile pe echipe în urma invaziei din Ucraina.

Competiţia, care a început în 1900, a suferit diverse schimbări de format, cel mai recent în 2019, când meciurile de acasă şi în deplasare au fost înlocuite cu o finală de tip Cupa Mondială, desfăşurată la Madrid.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *