Magazinele din Kuwait retrag produsele franceze de pe rafturi. Un noul val de reacţii la declaraţiile preşedintelui Macron, împotriva islamismului radical

Magazinele din Kuwait retrag produsele franceze de pe rafturi. Un noul val de reacţii la declaraţiile preşedintelui Macron, împotriva islamismului radical
gazduire web create web design

În Kuwait, 50 de societăţi au anunţat că vor retrage din oferta lor produsele de orgine franceză, conform Reuters. ”Toate produsele de origine franceză au fost scoase de pe rafturi”, a declarat şeful sindicatului Fahd Al-Kishti pentru Reuters. De asemenea, şi Prim Ministrul Pakistanului, Imran Khan, este de părere că încurajarea expunerii unor astfel de caricaturi cu profetul Mahomed reprezintă un atac direct la adresa musulmanilor.

 

 

Organizaţia Cooperării Islamice a blamat crima oribilă împotriva profesorului din Franţa dar, de asemenea, a criticat toate gesturile şi declaraţiile lui Macron. ”Franţa nu va renunţa la caricaturi”, a declarat preşedintele francez joi seară, la ceremonia în memoria profesorului omorât, Samuel Paty. Vineri, caricaturile cu profetul Mahomed au fost proiectate pe una dintre clădirile guvernamentale franceze, ceea ce a stârnit un nou val de furie în rândul ţărilor arabe. Mai multe îndemnuri la boicotarea produselor de origine franceză şi hashtag-uri au luat cu asalt reţelele de socializare.

În Kuwait, 50 de societăţi au anunţat că vor retrage din oferta lor produsele de orgine franceză, conform Reuters. De asemenea, şi magazinele din Qatar au recurs la aceleaşi măsuri.
Multe dintre magazinele care au sprijinit această măsură sunt de mari dimensiuni, hipermarketuri, care se ocupă cu comercializarea bunurilor esenţiale.

”Toate produsele de origine franceză au fost scoase de pe rafturi”, a declarat şeful sindicatului Fahd Al-Kishti pentru Reuters. Această decizie a fost luată independent de Guvernul din Kuwait.

Importurile Kuwaitului din Franţa au fost în valoare de aproximativ 834.70 milioane de dolari în anul 2019. În Arabia Saudită, cea mai mare putere economică a lumii arabe, hashtag-ul care cerea boicotarea brand-ului Carrefour a fost al doilea cel mai distribuit hashtag din Social Media.

Prim Ministrul Pakistanului, Imran Khan, critică atitudinea preşedintelui Macron

De asemenea, şi Prim Ministrul Pakistanului, Imran Khan, este de părere că încurajarea expunerii unor astfel de caricaturi cu profetul Mahomed reprezintă un atac direct la adresa musulmanilor.

”Din păcate, preşedintele Macron a ales să atace musulmanii, inclusiv cei cu cetăţenie franceză, şi a încurajat expunerea unor caricaturi blasfemice”, a scris Imran Khan pe Twitter.

Khan este de părere că printr-o astfel de atitudine, Macron nu face decât să încurajeze islamofobia, în loc să îi critice, de fapt, pe teroriştii care recurg la violenţe.

”Preşedintele Macron nu înţelege substratul religiei islamice şi felul în care îi atacă pe cei care cred în profet nu face decât să rănească credinţa milioanelor de musulmani de pretutindeni”, a adăugat Khan.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *