Librăria Vaticanului e apărată de inteligenţă artificială

Librăria Vaticanului e apărată de inteligenţă artificială
gazduire web create web design

Librăria Vaticanului are peste 80.000 de documente de o valoare nemăsurate. Din 2012 a fost demarat procesul de digitalizare şi au început atacurile cibernetice. Vaticanul a angajat o companie care se foloseşte de inteligenţa artificială.

 

Dacă te întrebi la ce poate fi folosită inteligenţa artificială, află că ea va păzi una dintre cele mai importante comori din lume.

Librăria Vaticanului va fi protejată de inteligenţa artificială. Cele 80.000 de documente de o valoare imposibil de măsurat sunt în pericol din cauza atacurilor cibernetice. Digitalizarea a demarat în 2012 iar până în prezent s-a ajuns la 25%. Însă această digitalizare a atras interesul hackerilor. Vaticanul a dezvăluit că au loc peste 100 de atacuri cibernetice în fiecare lună asupra librăriei fondată în 1451 de Papa Nicolae al cincilea.

Astfel, a fost angajată compania Darktrace, fondată de matematicieni de la Cambridge. Aceştia au dezvoltat primul sistem de inteligenţă artificială pentru securitate cibernetică. Acest sistem va proteja cea mai veche Biblie existentă sau ilustraţia lui Botticelli pentru Divina Comedie a lui Dante.

Manlio Micelli, ofiţer de informare la Vatican,  a spus:””Inteligenţa artificială nu doarme, nu face pauze şi poate descoperi şi investiga mai multe ameninţări decât orice om. Trebuie să protejăm colecţia online astfel încât cititorii să aibă încredere că văd o istorie adevărată, nealterată”.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *