Laborator de cipuri, în Europa. Inginerii noii facilităţi Apple se vor concentra pe tehnologiile wireless 5G

Laborator de cipuri, în Europa. Inginerii noii facilităţi Apple se vor concentra pe tehnologiile wireless 5G
gazduire web create web design

Apple a anunţat că intenţionează să creeze un important laborator de cipuri la München. Laboratorul face parte dintr-un plan de investiţii de un miliard de euro în Germania, în următorii trei ani, anunţă CNBC. Penuria de cipuri a provocat în ultima vreme pierderi importante în sectorul auto şi alte industrii.

 

 
Firma cu sediul în Cupertino a anunţat miercuri că va deschide o nouă facilitate de 30.000 de metri pătraţi în Karlstrasse, în centrul Münchenului, la sfârşitul anului viitor.

Apple a declarat că va face din München „Centrul european de proiectare a siliciului” şi că va angaja sute de persoane.

Apple a susţinut că noul laborator va fi cel mai mare sit de cercetare şi dezvoltare din Europa pentru semiconductori şi software, sugerând că va eclipsa sit-uri similare precum cel al Arm din Cambridge şi NXP din Eidenhoven.

Anunţul vine în timp ce lumea se luptă pentru o penurie de cipuri care a provocat pierderi sectorului auto şi altor industrii. Deficitul global de cipuri a îngrijorat guvernele din întreaga lume. Semiconductorii sunt utilizaţi în aproape toate dispozitivele electronice, de la laptopuri şi telefoane mobile până la senzorii de frână din maşini.

Inginerii noii facilităţi Apple se vor concentra pe tehnologiile wireless 5G şi următoarele, a spus Apple, adăugând că vor dezvolta şi modemuri pentru produsele Apple. Apple are 4.000 de angajaţi în toată Germania şi angajează deja 1.500 de ingineri în şapte sedii din München.

Apple susţine că a cheltuit peste 15 miliarde de euro cu peste 700 de companii din Germania în ultimii cinci ani, inclusiv producătorul de cipuri Infineon şi firma de baterii Varta.

Munchen este unul dintre centrele tehnologice de top din Europa, iar alţi giganţi tehnologici îl folosesc pentru cercetare şi dezvoltare. Google are aproximativ 1.000 de angajaţi în oraş. De asemenea, oraşul găzduieşte giganţi auto precum BMW şi Audi, care au mii de ingineri pe care Apple ar putea să-i angajeze pentru proiectul său de maşini.

Apple nu este singura care înfiinţează noi laboratoare de cipuri în Europa. Gigantul tehnologic chinez Huawei a primit undă verde în iunie anul trecut pentru a construi o unitate de cercetare a cipurilor de 1 miliard de lire sterline în Cambridge, Anglia.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *