Judith Durham, fosta solistă a trupei Seekers, a murit la vârsta de 79 de ani

Judith Durham, fosta solistă a trupei Seekers, a murit la vârsta de 79 de ani
gazduire web create web design

Muziciana australiană Judith Durham, cunoscută mai ales ca solistă a grupului de muzică folk The Seekers, a murit la vârsta de 79 de ani, anunţă BBC.

 

 

 
Trupa sa a vândut peste 50 de milioane de discuri şi a avut hituri precum I’ll Never Find Another You, I Am Australian şi Georgy Girl.

Ea a părăsit grupul pentru a deveni solistă în 1968 şi a continuat să lanseze mai multe albume de studio.

Anthony Albanese, prim-ministrul Australiei, i-a adus un omagiu lui Durham, numind-o „o comoară naţională”. „Judith Durham a dat glas unei noi laturi a identităţii noastre şi a ajutat la deschiderea unui drum pentru o nouă generaţie de artişti australieni”, a scris el pe reţelele de socializare. „Bunătatea ei va fi ratată de mulţi, imnurile pe care le-a dat naţiunii noastre nu vor fi uitate niciodată”.

Durham a fost onorată de mai multe ori pe parcursul carierei sale îndelungate, fiind recompensată cu Medalia Ordinului Australiei (OAM) pentru servicii aduse muzicii în 1995 şi cu Medalia Centenarului în 2003.

Născută în Melbourne, Durham a devenit celebră pe plan internaţional după ce s-a alăturat trupei The Seekers în 1962, alături de Athol Guy, Keith Potger şi Bruce Woodley. Ea a devenit solista trupei în anul următor, la vârsta de 20 de ani.

La un an după ce au devenit împreună laureaţi ai premiului „Australian of the Year” în 1967, grupul s-a destrămat oficial, dar s-a reunit pentru a concerta în mai multe ocazii – ultima dată în 2014. Durham s-a căsătorit cu pianistul şi directorul muzical britanic Ron Edgeworth în 1969.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *