Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Judecătoarea Amy Barrett, desemnată de Donald Trump, vrea să aibă o linie “independentă” la Curtea Supremă

Judecătoarea Amy Barrett, desemnată de Donald Trump, vrea să aibă o linie “independentă” la Curtea Supremă
gazduire web create web design
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Judecătoarea Amy Barrett, desemnată de Donald Trump, vrea să aibă o poziţie “independentă” la instanţa supremă. Amy Barrett: “Cetăţenii americani au nevoie de o instanţă supremă independentă”. Liderii democraţi nu sunt de acord cu procedura numirii judecătoarei la instanţa supremă înaintea alegerilor.

 

Judecătoarea Amy Coney Barrett, desemnată de preşedintele Donald Trump pentru un post la Curtea Supremă de Justiţie din SUA, a declarat în cursul audierilor în Senat că menţine o linie “independentă” şi va interpreta legile “cum sunt scrise”, pe fondul criticilor opoziţiei democrate.

“Cetăţenii americani au nevoie de o instanţă supremă independentă, care să interpreteze Constituţia şi legile aşa cum sunt scrise”, a afirmat judecătoarea Amy Coney Barrett în cursul audierilor organizate de Comisia Judiciară a Senatului SUA. Amy Barrett a prezentat filosofia sa în materie de drept, a vorbit despre experienţă şi despre viaţa în familie, conform agenţiei Associated Press.

“Instanţele judiciare au o responsabilitate vitală pentru sistemul statului de drept, care este esenţial într-o societate liberă. Dar instanţele judiciare nu sunt concepute pentru a rezolva orice problemă sau pentru a corecta orice rău din viaţa noastră publică. Deciziile politice şi judecăţile de valoare în materie de guvernare trebuie să aparţină puterilor politice alese prin vot şi responsabile în faţa cetăţenilor. Publicul nu ar trebui să aştepte aceste lucruri din partea instanţelor, iar instanţele nu ar trebui să facă acest lucru”, a argumentat judecătoarea.

Însă senatoarea Kamala Harris, candidatul Partidului Democrat la funcţia de vicepreşedinte al SUA, a afirmat la audieri, prin videoconferinţă, că instanţele “sunt frecvent ultimul refugiu pentru justiţie egală”.

Anterior, Kamala Harris a criticat dur lansarea de către Senat a procedurii de confirmare a judecătoarei Amy Coney Barrett la instanţa supremă, catalogând drept “ilegitimă” abordarea politicienilor republicani. “Este vorba de o procedură ilegitimă şi lipsită de raţiune”, a declarat Kamala Harris. Ea a argumentat că ar trebui aşteptat rezultatul scrutinului prezidenţial şi parlamentar din 3 noiembrie. În plus, a criticat organizarea unui eveniment în Senat în contextul restricţiilor antiepidemice.

Senatul SUA a iniţiat luni audierile pentru confirmarea în funcţie a judecătoarei Amy Coney Barrett, desemnată de preşedintele Donald Trump pentru un post în cadrul Curţii Supreme de Justiţie, însă opoziţia democrată critică dur efectuarea procedurii înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar.

Preşedintele Donald Trump a desemnat-o pe Amy Coney Barrett pentru un post în instanţa supremă după decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg. Preşedintele SUA aşteaptă confirmarea Senatului înaintea scrutinului prezidenţial şi legislativ din 3 noiembrie, miza fiind consolidarea majorităţii conservatoare în Curtea Supremă de Justiţie.

Opoziţia demcocrată de la Washington consideră că procedura ar trebui să aibă loc după scrutinul prezidenţial şi parlamentar. “Pur şi simplu, nu cred că ar trebui să continuăm procedura acestei nominalizări”, a declarat, la rândul său, senatoarea democrată Dianne Feinstein. Feinstein a argumentat că numirea lui Amy Barrett în instanţa supremă riscă să afecteze programul medical din perioada Administraţiei Barack Obama.

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *