Joseph Biden a emis o serie de ordonanţe prezidenţiale în cadrul strategiei de combatere a pandemiei

Joseph Biden a emis o serie de ordonanţe prezidenţiale în cadrul strategiei de combatere a pandemiei
gazduire web create web design

Joseph Biden a emis o serie de ordonanţe prezidenţiale în cadrul noii strategii de combatere a pandemiei. Preşedintele SUA: „Înainte de toate, planul nostru are rolul restabilirii încrederii publice” „Planul nostru naţional prevede lansarea unui efort de nivelul perioadelor de război”, afirmă Joe Biden.

 

 
Noul preşedinte al SUA, Joseph Biden, a emis, joi seară, o serie de ordonanţe executive, în cadrul strategiei de intensificare a acţiunilor de contracarare a pandemiei.

„Înainte de toate, planul nostru are rolul restabilirii încrederii publice. Ne vom asigura că oamenii de ştiinţă şi experţii în sănătate publică vi se vor adresa direct”, a declarat Joseph Biden, potrivit CNN.

„Planul nostru naţional prevede lansarea unui efort de nivelul perioadelor de război, pentru remedierea lipsurilor în aprovizionare prin accelerarea producţiei de echipamente de protecţie, seringi, ace şi ce mai este nevoie. Iar, când spun perioadă de război, oamenii se uită la mine miraţi. Dar, cum am spus aseară, au murit 400.000 de americani. Sunt mai mulţi decât în al II-lea Război Mondial. 400.000. Este vorba de o acţiune de nivelul unei perioade de război”, a subliniat Biden.

Joseph Biden a semnat o ordonanţă prezidenţială prin care este activată Legea privind Producţia de Apărare, în scopul mobilizării agenţiilor federale şi companiilor private pentru a fabrica ce este necesar protejării cetăţenilor americani de virus.

Agenţia Federală pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă (FEMA) va colabora cu toate statele americane şi va transmite raportări Administraţiei federale. Alte două ordonanţe prezidenţiale se referă la accelerarea producerii dozelor de vaccin, la intensificarea vaccinărilor şi testărilor.

Va fi creat un Consiliu Naţional de Testare. O altă directivă executivă prevede intensificarea eforturilor de colectare şi analizare a datelor despre coronavirus.

Administraţia pentru Siguranţă Ocupaţională şi Medicală va stabili standarde şi norme de urgenţă privind gestionarea pandemiei.

O altă directivă prevede obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiile instituţiilor federale, în aeroporturi şi în mijloacele de transport public. Persoanele care merg în SUA vor trebui să prezinte rezultate negative la teste de coronavirus şi să intre în carantină.

Joseph Biden a cerut Departamentului Educaţiei şi Departamentului Sănătăţii şi Serviciilor de Resurse Umane să stabilească norme clare pentru redeschiderea unităţilor de învăţământ.

De asemenea, noul preşedinte vrea să reafirme rolul de conducere al SUA la nivel mondial şi să ofere susţinere eforturilor internaţionale de combatere a pandemiei, inclusiv prin Agenda de Securitate Medicală Globală.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *