Joaca-n pandemie: În lipsa interacţiunii sociale, cei mici au nevoie de alternative

Joaca-n pandemie: În lipsa interacţiunii sociale, cei mici au nevoie de alternative
gazduire web create web design

Elevii din toată ţara învaţă de astăzi exclusiv online. Cei mici au nevoie de jocuri pentru a suplini lipsa interacţiunii sociale. Psiholog: Părinţii devin parteneri de joacă şi îşi descoperă spiritul ludic.

 

Mutarea şcolii în online a fost cu siguranţă o schimbare grea pentru copilul tău şi probabil că nu mai este la fel de vesel ca înainte. Poate că îi lipsesc partenerii de joacă, dar să ştii că jocurile n-au dispărut şi pot fi folosite în continuare pentru a-i reda bucuria celui mic.

Ilioara Arabune este animator socio-educativ de mai bine de 10 ani. A creat o broşură cu 50 de jocuri potrivite pentru învăţarea online şi le dă sfaturi atât părinţilor, cât şi profesorilor despre cum ar trebui să arate jocurile pentru cei mici.

„Majoritatea jocurilor pe care le facem faţă în faţă cu copiii ar putea fi adaptate în momentul în care suntem în faţa unui calculator. Jocurile pe care eu le propun sunt din acestea educative, energizante şi de mişcare şi sunt potrivite pentru momentele de pauză. Să-i facă pe cei mici să se mişte cât mai mult, să se ridice de pe scaun”, spune Ilioara Arabune.

Psihologul Dana Guţu spune că, pe lângă jocurile educative, copilul tău are nevoie şi de jocuri în familie. Îţi recomandă să stabileşti o oră, seara, în care poţi strânge toţi membrii familiei laolaltă pentru a vă juca împreună, de la v-aţi ascunselea, până la nu te supăra frate sau ştii şi câştigi.

„Sunt jocuri care să le dezvolte în continuare copiiilor spiritul de echipă, să meargă în continuare pe interacţiune socială şi care să le dezvolte şi stimă de sine şi creativitate. Părinţii să devină parteneri de joacă, să-şi redescopere spiritul ludic, să se joace cu ei. Asta îi lipseşte copilului în momentul de faţă, îi lipseşte interacţiunea socială, iar noi prin joc trebuie să suplinim acest lucru.”

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *