Jeff Bezos se retrage din conducerea executivă a celui mai mare retailer online din lume, Amazon. Pe cine a desemnat drept succesor

Jeff Bezos se retrage din conducerea executivă a celui mai mare retailer online din lume, Amazon. Pe cine a desemnat drept succesor
gazduire web create web design

Jeff Bezos este fondatorul celui mai mare retailer online din lume, Amazon. Pornind de la vânzarea de cărţi în anii ’90, el a creat una dintre cele mai spectaculoase poveşti de succes din lume. Compania este listată pe piaţă la o valoare de 1,68 trilioane de dolari.

 

 
Decizie de ultimă oră în America: Jeff Bezos, cel care a creat cel mai mare retailer online din lume, a anunţat că se retrage de la conducerea executivă a Amazon. Pornind de la vânzarea de cărţi în anii ’90, el a creat una dintre cele mai spectaculoase poveşti de succes din lume, compania ajungând la o valoare de 1,68 trilioane de dolari.

Acţiunile Amazon sunt în uşoară scădere după anunţ, chiar dacă retailerul online a anunţat primul trimestru din istorie cu vânzări care depăşesc 100 de miliarde de dolari, respectiv 125 de miliarde de dolari.

Amazon a anunţat că Bezos va pleca din poziţia de CEO în trimestrul al III-lea din 2021, iar Andy Jassy va prelua poziţia executivă.

În anunţul de plecare, Jeff Bezos a spus: În acest moment văd Amazon în cea mai bună poziţie, şi de aceea este cel mai bun moment pentru a face această tranziţie.

În 2020 veniturile Amazon au crescut la 386 de miliarde de dolari, faţă de 280 de miliarde de dolari în 2019.

Pentru că Amazon este una dintre cele mai valoroase companii din lume, Jeff Bezos, principalul acţionar, a ajuns cel mai bogat om din lume, cu o avere de aproape 200 de miliarde de dolari.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *