Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Jaqueline Cristian a luptat eroic şi a fost la două puncte de titlu la Linz

Jaqueline Cristian a luptat eroic şi a fost la două puncte de titlu la Linz
gazduire web create web design

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a fost învinsă vineri seara, în finala turneului de tenis de la Linz, de americanca Alison Riske (73 WTA). Pentru sportiva română de 23 de ani, aflată pe locul 100 WTA, a fost prima finală într-un turneu din circuitul profesionist. Ea va urca pe locul 73 în clasamentul mondial feminin.

 

 

 
Jaqueline Cristian a pierdut finala de la Linz, disputată vineri seară, în 3 seturi: 6-2, 2-6, 5-7. Cristian, 23 de ani, a fost la două puncte de meci în faţa sportivei de 31 de ani. Partida a durat două ore şi 24 de minute.

La scorul de 5-4 şi 30-30 în setul decisiv, pe serviciul adversarei, românca s-a aflat la două puncte de succes. Cristian a beneficiat de retragerea Simonei Halep din semifinale, obţinând accesul în ultimul act fără luptă.

Cristian a încheiat finala cu 4 aşi şi 4 duble greşeli, cu doar 50% procentaj de reuşită la primul serviciu şi 56% la al doilea. Românca va primi un cec de 13.224 de euro şi 192 de puncte WTA pentru evoluţia sa la Linz.

Alison Riske (31 ani, 73 WTA), cap de serie numărul opt la Linz, care în semifinale a beneficiat de abandonul conaţionalei Danielle Collins, şi-a trecut în palmares al treilea său titlu WTA, după cele de la Tianjin (2014) şi ‘s-Hertogenbosch (2019), ea având alte opt finale jucate, între care una în acest an (Portoroz).

 

GALERIE VIDEO :

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.