Japonia investeşte în dating. Câte milioane de dolari vor fi redirecţionaţi către o aplicaţie matrimonială

Japonia investeşte în dating. Câte milioane de dolari vor fi redirecţionaţi către o aplicaţie matrimonială
gazduire web create web design

Guvernul din Japonia investeşte 19 milioane de dolari într-o aplicaţie de dating. Autorităţile vor să combată declinul demografic din ultimii ani. În Japonia s-au născut doar 865.000 de copii în 2019, un record negativ.

 

În timp ce restul lumii se luptă cu pandemia, japonezii investesc în .. aplicaţii de dating.

Autorităţile au anunţat că vor finanţa cu 19 milioane de dolari o aplicaţie matrimonială care să folosească inteligenţa artificială. Motivul este cât se poate de serios: în Japonia, numărul populaţiei a scăzut semnificativ în ultimul deceniu. Problema demografică are ca principală cauză faptul că femeile nasc din ce în ce mai puţini copii. În 2019 a fost un record negativ din acest punct de vedere: doar 865 de mii de bebeluşi născuţi la o populaţie de 127 de milioane de oameni.

Iar studiile arată că Japonia va mai avea doar 53 de milioane de oameni până la sfârşitul acestui secol în acest ritm.

Media de vârstă a crescut, multe şcoli au fost închise din această cauză. Motivele le explică chiar un japonez.

    1. „Cred că totul este legat de aspectul cultural. Este atât de dificil să ieşi la întâlniri în Japonia. Timpul petrecut pe social media, tehnologia, acestea ne distanţează. În lumea reală vezi mereu cum privesc în jos în trenuri, restaurante, cafenele, librării, oriunde mergi. Mereu sunt lipiţi ecranele lor. Şi nu atunci nu pot construi experienţe, o comunicare reală cu alţi oameni”, este de părere Sashi, youtuber.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *