Italia anunţă că va întreprinde acţiuni în justiţie împotriva Pfizer şi AstraZeneca

Italia anunţă că va întreprinde acţiuni în justiţie împotriva Pfizer şi AstraZeneca
gazduire web create web design

Italia va întreprinde acţiuni în justiţie împotriva Pfizer Inc şi AstraZeneca din cauza întârzierilor în livrarea vaccinurilor COVID-19. Scopul acţiuni ar fi asigurarea aprovizionarea convenită, mai degrabă decât pentru a solicitarea unor daune, a declarat duminică ministrul de externe Luigi Di Maio. Lucrăm astfel încât programul nostru de vaccinare să nu se schimbe”, a spus Di Maio la televiziunea de stat RAI.

 

 
Sâmbătă, premierul italian Giuseppe Conte a declarat că întârzierile în aprovizionarea cu vaccinuri sunt „inacceptabile” şi sunt o încălcare gravă a obligaţiilor contractuale, adăugând că Italia va folosi toate instrumentele legale disponibile, relatează Reuters.

Italia va trebui să-şi regândească întregul program de vaccinare dacă persistă problemele de aprovizionare, a avertizat un înalt oficial de sănătate.

„Activăm toate canalele, astfel încât Comisia UE să facă tot posibilul pentru ca aceste companii să îşi respecte contractele”, a spus el.

Pfizer a declarat săptămâna trecută că încetineşte temporar aprovizionarea către Europa pentru a efectua modificări care ar urma să sporescă producţia în viitor.

Vineri, un înalt oficial a declarat pentru Reuters că AstraZeneca a informat Uniunea Europeană că va reduce livrările vaccinului COVID-19 către bloc cu 60% din cauza problemelor de producţie.

Reducerea aprovizionării anunţate de cele două companii va reduce vaccinarea celor peste 80 de ani în Italia cu aproximativ patru săptămâni, iar restul populaţiei cu aproximativ 6-8 săptămâni, a declarat duminică ministrul adjunct al sănătăţii, Pierpaolo Sileri.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *