gazduire web create web design

Israelul a stabilit relaţii diplomatice cu statul Bhutan

Israelul a stabilit relaţii diplomatice cu statul Bhutan
gazduire web create web design

Israelul a stabilit relaţii diplomatice cu Regatul Bhutan. Acordul diplomatic a fost semnat de ambasadorii celor două ţări în India. Gabi Ashkenazi: „Vreau să mulţumesc Regatului Bhutan şi să salut decizia stabilirii relaţiilor diplomatice depline cu Israelul”.

 

Guvernul Israelului a stabilit relaţii diplomatice cu Regatul Bhutan, o naţiune majoritar budhistă vecină cu India, informează cotidianul The Jerusalem Post.

Acordul de stabilire a relaţiilor diplomatice a fost semnat sâmbătă de ambasadorul israelian în India, Ron Malka, cu omologul său din Bhutan, Vetsop Namgyel.

Israelul şi Bhutan au purtat negocieri secrete în ultimul an. Bhutan este o monarhie budhistă din zona Munţilor Himalaya, vecină cu India şi cu regiunea autonomă chineză Tibet. Bhutan este o naţiune izolată, evitând influenţele externe şi având relaţii diplomatice cu doar 53 de ţări. Spre exemplu, Bhutan nu are relaţii diplomatice cu Statele Unite, Marea Britanie, Franţa ori China.

Ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi, a discutat prin telefon cu omologul său din Bhutan, Tandy Dorji. „Vreau să mulţumesc Regatului Bhutan şi să salut decizia stabilirii relaţiilor diplomatice depline cu Israelul”, a declarat Ashkenazi.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *