Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Palermo

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Palermo
gazduire web create web design

Favorita numărul 7 a turneului de tenis pe zgură de la Palermo, Irina Begu, a reuşit miercuri seara târziu să acceadă în sferturile de finală ale competiţiei, după ce a învins-o în optimi pe franceza Oceane Dodin (77 WTA), cu 1-6, 6-2, 6-4, după două ore şi 6 minute de joc.

 

 

 
Begu, favorită numărul 6, a fost total lipsită de concentrare în prima parte a meciului, de la 1-1 ea cedând 5 game-uri la rând, din care 2 la zero, realizând doar 9 puncte în tot setul.

Raportul de forţe s-a schimbat radical în actul secund, pe care Begu l-a dominat clar, rupând echilibrul la 2-2 şi închizând setul cu 6-2, după 34 de minute de joc.

Decisivul a debutat cu un break al francezei, anulat imediat de Begu, care a dat semne că se poate mobiliza pentru a obţine calificarea în sferturile de finală.

Momentul psihologic al setului a fost la 3-3, când Irina Begu a salvat 4 mingi de break, câştigând apoi cel mai lung game al meciului, care a contabilizat 17 mingi jucate.

Cele două au continuat fără break până la 5-4, când Irina Begu a fructificat a doua minge de meci şi a închis jocul, după o oră şi 8 minute, obţinând calificarea în sferturile de finală.

Ea o va întâlni vineri pe câştigătoarea meciului dintre franceza Diane Parry (86 WTA) şi favorita numărul 2, kazaca Yulia Putintseva (39 WTA), al căror meci se dispută joi, de la 18.30. Pentru calificarea în faza următoare, Irina Begu va fi recompensată cu 5.000 euro şi 60 de puncte WTA.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *