Iranul a capturat o navă militară sud-coreeană, în Golful Persic

Iranul a capturat o navă militară sud-coreeană, în Golful Persic
gazduire web create web design

Nave militare ale Gardienilor Revoluţiei din Iran au capturat un vas sud-coreean, în Golful Persic. Coreea de Sud cere eliberarea imediată a navei. Incidentul intervine în conextul în care Coreea de Sud a blocat active bancare iraniene, în virtutea sancţiunilor impuse de SUA.

 

 
Nave militare ale Gardienilor Revoluţiei din Iran au capturat, luni, un petrolier care naviga în Golful Persic sub pavilion sud-coreean, în contextul în care Seulul a blocat active bancare iraniene în virtutea sancţiunilor dispuse de SUA.

Conform presei iraniene, citată de agenţia Reuters, petrolierul „Hankuk Chemi” a fost capturat de nave militare iraniene sub acuzaţia că ar fi sursă de poluare cu substanţe chimice.

Nava comercială, la bordul căreia erau marinari din Coreea de Sud, Indonezia, Vietnam şi Myanmar, a fost escortată în Portul Bandar Abbas.

Ministerul de Externe de la Seul a cerut Iranului eliberarea imediată a vasului comercial.

Incidentul intervine în contextul în care un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean de Externe este aşteptat la Teheran pentru discuţii despre fonduri iraniene în valoare de şapte miliarde de dolari blocate în conturi din Coreea de Sud din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *