Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Inventatorul casetei audio a decedat la 94 de ani. Lou Ottens a contribuit şi la dezvoltarea CD-ului

Inventatorul casetei audio a decedat la 94 de ani. Lou Ottens a contribuit şi la dezvoltarea CD-ului
gazduire web create web design

Lou Ottens, inventatorul olandez al casetei audio a murit, a declarat Philips, compania unde acesta a contribuit şi la dezvoltarea compact discului (CD).

 

 
Inginer structural care a studiat la prestigioasa Universitate Tehnică din Delft, s-a alăturat companiei Philips în 1952 şi a fost şeful departamentului de dezvoltare a produselor companiei olandeze când a început să lucreze la o alternativă a magnetofoanelor existente atunci.

„În timpul dezvoltării casetei, la începutul anilor 1960, a făcut un bloc din lemn care să se potrivească exact în buzunarul hainei”, a spus Olga Coolen, directorul Muzeului Philips din sudul oraşului Eindhoven. „Acesta a fost la fel de mare precum prima casetă compactă, făcându-l mult mai uşor decât magnetofoanele voluminoase utilizate la acea vreme”.

Produsul final creat în 1962 s-a transformat ulterior într-un succes la nivel mondial, cu peste 100 de miliarde de casete vândute, multe pentru fanii muzicii care şi-au înregistrat propriile compilaţii direct de la radio. Popularitatea sa a scăzut odată cu apariţia CD-ului, o invenţie la care Ottens a contribuit, de asemenea, ca supervizor al  echipei de dezvoltare, a spus Philips, potrivit AP.

Succesul casetei a rezultat din simplitatea sa, a spus Ottens într-un interviu publicat de Philips Museum.

Prototipul blocului de lemn nu a ajuns niciodată la muzeul companiei. Ottens a l-a folosit pentru a-şi susţine cricul atunci când a înlocuit o roată la maşină şi l-a lăsat pe marginea unui drum, a spus Coolen.

„Lou a iubit tehnologia, când a vorbit despre asta ochii lui au început să sclipească”, a spus directorul muzeului Coolen.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *