Inteligenţa artificială este folosită pentru a salva animalele pe cale de dispariţie

Inteligenţa artificială este folosită pentru a salva animalele pe cale de dispariţie
gazduire web create web design

Analizarea zgomotului unui foc de armă poate salva specii de animale aflate în pericol. Senzorii acustici pot detecta evenimente de la 1km distanţă. Inteligenţa artificială analizează sunetul şi alertează autorităţile.

 

Societatea de Zoologie de la Londra s-a aliat cu Google Cloud ca să salveze animale aflate în pragul dispariţiei. Cu ajutorul tehnologiei.

A fost inventat un nou sistem care să detecteze de la distanţă zgomotul unui foc de armă. Sistemul foloseşte inteligenţa artificială care poate să identifice sunetul şi să alerteze imediat poliţia.

Sistemul a fost testat în Rezerva Dja din Camerun. 69 de device-uri au fost instalate timp de o lună. Fiecare are un preţ de 65 de dolari.

Pe viitor, acest sistem poate fi implementat în diferite locuri ale lumii şi chiar şi în locuri publice. Astfel, autorităţile vor putea să răspundă imediat înainte să primească informaţia de la martori.

„Ce face este similar cu un detector de fum sau cu o alarmă de incendiu. Ascultă sunetele şi caută zgomotul unui foc de armă. Senzorul alertează apoi imediat când are loc focul de armă în raza de detectare. Trimite apoi acea informaţie că poliţie, precum şi tuturor celor din clădire. Poate să trimită un semnal pe un smartphone, o tabletă sau un PC”, explică Cgristian Connors, CEO Shooter Setection Systems.

Nu este prima dată când un astfel de sistem este testat. În trecut, s-a încercat folosirea senzorilor acustici pentru a reduce numărul de tragedii din şcoli în SUA.

Sistemul a fost abandonat însă atunci din cauza problemelor tehnologice. Cu inteligenţa artificială folosită acum, lucrurile se vor schimba.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *