Instagram cu limită de vârstă şi control parental. Facebook lucrează la o versiune a platformei social media pentru copiii sub 13 ani

Instagram cu limită de vârstă şi control parental. Facebook lucrează la o versiune a platformei social media pentru copiii sub 13 ani
gazduire web create web design

Facebook ia în calcul lansarea unei versiuni de Instagram dedicate copiilor cu vârste sub 13 ani. Experienţa social media va fi sub controlul parental, pentru „siguranţă” în mediul online. În prezent, persoanele cu vârste mai mici de 13 ani nu pot avea un cont pe platforma Instagram.

 

 
Siguranţa în mediul online e o prioritate pentru părinţi, motiv pentru care Facebook ia în calcul lansarea unei versiuni pentru copii a aplicaţiei Instagram.

Potrivit BuzzFeed News, Facebook a anunţat într-o postare internă intenţia de a concepe o versiune „sigură” pentru cei mici, care să permită controlului parental. În prezent, compania nu permite persoanelor cu vârste mai mici de 13 ani să îşi creeze un cont pe platformă.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat informaţia pentru The Guardian, precizând că aplicaţia va fi similară cu Messenger Kids, destinată copiilor între 6 şi 12 ani.

„Din ce în ce mai mulţi copii îşi întreabă părinţii dacă pot accesa aplicaţii pentru a ţine legătura cu prietenii lor. În acest moment nu există multe opţiuni pentru părinţi, aşa că lucrăm la noi produse, potrivite pentru copii”, spune acesta.

Deşi pentru a face un cont de Instagram trebuie specificată data naşterii, nimic nu-i împiedică pe utilizatori să mintă la înregistrare.

Facebook a declarat că va remedia problema cu ajutorul unei tehnologii adaptate pentru Instagram. De asemenea, compania are planuri mari pentru a îmbunătăţi siguranţa pe platformă, limitând interacţiunile suspecte prin mesaje directe între adulţi şi minori. Adolescenţii sunt încurajaţi să aleagă opţiunea de profil privat, pentru protecţie suplimentară.

Un studiu despre modul de utilizare a internetului în rândul adolescenţilor australieni, publicat în luna februarie, arată că 57% din participanţi folosesc Instagram, în timp ce 30% susţin că au fost contactaţi de o persoană străină, iar 20% au primit conţinut nedorit inadecvat pe site-urile de socializare folosite.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *