Instagram blochează mesajele ofensatoare. Filtrarea mesajelor va fi disponibilă şi pe Whatsapp şi Facebook

Instagram blochează mesajele ofensatoare. Filtrarea mesajelor va fi disponibilă şi pe Whatsapp şi Facebook
gazduire web create web design

Instagram filtrează mesajele pentru a opri hărţuirea online. În ţări precum Austria sau Franţa există deja posibilitatea blocării mesajelor. Filtrarea mesajelor va fi disponibilă şi pe Whatsapp şi Facebook.

 

 
Instagram ia măsuri în ceea ce priveşte hărţuirea online. Decizia a fost făcută publică ieri de către grupul Facebook care deţine aplicaţia.

Potrivit colegilor de la Aleph News, Instagram are de mulţi ani în vizor această modalitate prin care poate să lupte împotriva hărţuirii. Filtrarea se face direct pe dispozitivul fiecărui utilizator şi o veste bună este că poţi alege să filtrezi mesajele chiar şi de pe Facebook Messenger şi  Whatsapp.

Utilizatorii din şapte ţări, printre care Austria, Noua Zeelandă, Canada şi Germania, au fost atent studiaţi şi s-a dovedit că persoanele publice au fost victime ale mesajelor abuzive din social media. Astfel, ei pot activa deja o opţiune care permite blocarea automată a mesajelor care conţin expresii ofensatoare.

Toate aceste date au fost făcute publice ieri de către responsabila politicilor pubice în cadrul Instagram. Şi tot ea a spus că vrea să ofere tuturor posibilitatea de a semnala acest tip de hărţuire online.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *