Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Începutul unei poveşti de succes: Iga Swiatek a câştigat primul ei titlu de Grand Slam

Începutul unei poveşti de succes: Iga Swiatek a câştigat primul ei titlu de Grand Slam
gazduire web create web design
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Meciul dintre Swiatek şi Kenin a durat o oră şi 20 de minute. Swiatek (locul 53 WTA) are doar 19 ani. Swiatek a învins-o pe Halep în optimi cu 6-1, 6-2.

 

Ştim cine a câştigat prima finală de la Roland Garros de anul acesta. Iga Swiatek, revelaţia de anul acesta de la Paris a trecut de Sofia Kenin în două seturi, 6-4, 6-1 şi a câştigat primul ei titlu de Grand Slam din carieră.
Swiatek a avut un parcurs de vis la Roland Garros, nu a pierdut niciun set, iar cireaşa de pe tort pentru ea, bomboana pe colivă pentru noi, românii a venit când a eliminat-o şi pe Simona Halep în optimi.

Pe lângă punctele WTA pe care le va primi jucătoarea din polonia, Swiatek va încasa şi foarte mulţi bani. 1,6 milioane de euro îi vor intra în cont, cu 30% mai puţin decât primea anul trecut Ashleigh Barty – 2,3 milioane.
Tot turneul a avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus, fondul total de premiere al turneului a scăzut cu 11%. Dar chiar şi aşa, este o zi de neuitat pentru Swiatek şi de ce nu, un prim capitol foarte frumos al unei poveşti de succes în tenisul mondial.

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *