Începe distribuirea iodurii de potasiu către populaţie

Începe distribuirea iodurii de potasiu către populaţie
gazduire web create web design

Ordinul privind modalitatea de distribuire a iodurii de potasiu 65 mg comprimate către populaţie a fost publicat în Monitorul Oficial. Comprimatele vor fi distribuite gratuit de către farmacii, iar lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătăţii.

 

 

 
Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populaţiei de către farmaciile comunitare. Lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătăţii, la secţiunea “Campanie distribuţie iodură de potasiu”: https://www.ms.ro/campanie-distributie-iodura-de-potasiu/

În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuţie de medicamente.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetăţenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripţia medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin.

Ministerul Sănătăţii precizează că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg. Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în caz de incident nuclear, la indicaţiile autorităţilor.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *