gazduire web create web design

Începe cea de-a doua ediţie a Festivalului de film Cinefemina

Începe cea de-a doua ediţie a Festivalului de film Cinefemina
gazduire web create web design

În perioada 7-10 iulie are loc la Bucureşti Festivalul de film Cinefemina.

 

 

 
Cinefemina propune o selecţie de 11 filme realizate de regizoare din Austria, Belgia, Franţa, Germania, Grecia, Polonia, România, Spania, Suedia şi Turcia. În programul de anul acesta sunt prezentate filme documentare şi filme de ficţiune foarte diferite ca mod de concepţie şi de realizare, cu maniere de abordare complexe, de la experimental la poveşti personale, cu perspective şi sensibilităţi diverse, dar şi pline de forţă, totodată.

„Cinefemina a luat naştere din dorinţa de a promova viziunile şi creaţiile artistice ale cineastelor europene. Dorim să aducem în prim plan teme importante precum valorile feminine din lumea artistică, inegalitatea de gen şi de şanse din industria de film, dar şi să combatem stereotipurile din societate”, a declarat Therese Hyden, Ambasadorul Suediei la Bucureşti.

„Am susţinut acest festival din dorinţa de a favoriza o schimbare de perspectivă asupra vulnerabilităţilor, cât priveşte femeile-regizor. Vocile articulate ale regizoarelor prezente în această ediţie Cinefemina, dar şi profunzimea discursului lor artistic intră într-un dialog, care, sperăm noi – să insufle mai mult curaj în comunitatea femeilor din industria de film din România, de a-şi duce mai departe ideile şi pregătirea profesională”, a completat Ramona Chiriac, Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Evenimentul este organizat de EUNIC România prin Ambasada Suediei la Bucureşti, în parteneriat cu Ambasada Spaniei, Delegaţia Generală Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundaţia Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Turc Yunus Emre, Institutul Francez, Institutul Goethe şi Institutul Polonez, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *